Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 τσιπούρες μέτριες
2-3 κρεμμυδάκια του στιφάδου
1 καρότο
1/2 κιλό χόρτα του βουνού, ζεματισμένα
80-90 ml ελαιόλαδο καλό
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι θαλασσινό
3 αυγά
Χυμός από 3-4 λεμόνια
Παρασκευή
Βάζουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα να βράσουν τα κρεμμυδάκια και το καρότο, μαζί με λίγο αλατοπίπερο και 2 κ.σ ελαιόλαδο δεν βάζουμε πολύ νερό, γιατί μετά θα μείνει.
Καθαρίζουμε τις τσιπούρες, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε σουρωτήρι τις αλατίζουμε κανονικά και τις αφήνουμε λίγο για να τις «πιάσει» το αλάτι.
Όταν τα κρεμμυδάκια είναι σχεδόν βρασμένα, βάζουμε στην κατσαρόλα με προσοχή τα ψάρια και όταν αυτά μισοβράσουν, προσθέτουμε τα ζεματισμένα χόρτα και τα αφήνουμε να τελειώσουν το βράσιμο όλα μαζί.
Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε από το ζουμί που ζεματίσαμε τα χόρτα.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπεράκι και αυγοκόβουμε τα ψάρια όπως συνήθως.
Τα σερβίρουμε πολύ ζεστά.