Υλικά
Υλικά
Γαρίδες με Iemon grass
200 γρ. γαρίδες καθορισμένες
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ
10 στικ lemon grass μήκους 25 εκατοστών.
5 γρ. σπόροι σουσαμιού
1 cl σάλτσα μίριν
6 cl γλυκιά σάλτσα τσίλι
2 cl χυμός λεμονιού
1 cl σουσαμέλαιο.
Αλάτι, πιπέρι.
Frozen margarita
60 ml άσπρη τεκίλα.
20 ml triple sec.
60 ml φρέσκος χυμός λεμονιού.
Μια καλή κουταλιά τριμμένος πάγος.
Παρασκευές
Γαρίδες με Iemon grass
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε με το τριμμένο τζίντζερ.
Ψιλοκόβουμε το χοντρό κάτω μέρος των lemon grass και τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε γύρω από το λεπτό μέρος των lemon grass.
Πασπαλίζουμε με σπόρους σουσαμιού και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τηγανίζουμε τις γαρίδες με τα στικ σε πολύ λάδι και τα σερβίρουμε με την τσίλι σος.
Frozen margarita
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα.
Σερβίρουμε σε ποτήρια για μαργαρίτα.