Υλικά
Υλικά για 2 φλιτζάνια, περίπου:
3 καλαμπόκια ωμά
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. φρέσκος χυμός τζίντζερ (τον παίρνουμε πιέζοντας τα κομμάτια του τζίντζερ με το εργαλείο που λιώνουμε το σκόρδο)
1 1/2 κ.σ. αραχιδέλαιο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γλ. ξερό κόλιαντρο, τριμμένο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψημένη, ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους, και κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
2 ξερές καυτερές πιπεριές, θρυμματισμένες
3 κ.σ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1/4 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα σαφράν (4 «κλωστές», περίπου)
Παρασκευή
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τους σπόρους από την κορύνη των καλαμποκιών (έχουμε 2 φλιτζάνια, περίπου).
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τους σπόρους του καλαμποκιού, το νερό, το χυμό του τζίντζερ, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κόλιαντρο.
Τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 λεπτά, σε μέτρια έως δυνατή φωτιά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια γαβάθα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.σ φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο.
Σερβίρεται με
Ψητό αρνί ή πάπια.