Υλικά
Υλικά
Ζελέ από νερό ντομάτας
18 ώριμες ντομάτες
3 φύλλα ζελατίνα + 45 γρ. ελιές
6 φιλέτα αντσούγιας
15 γρ. κάππαρη
30 γρ. βαλεριάνα
Κοπανιστή από μανούρι
30 γρ. κοπανιστή
150 γρ. μανούρι
45 γρ. γιαούρτι
75 γρ. μυζήθρα
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
7 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 - 1 ½ κ.σ. ταμπάσκο
3 κόκκινες πιπεριές ψημένες χωρίς την πέτσα τους
Παρασκευή
Ζελέ από νερό ντομάτας
Κόβουμε ελαφρά στο μίξερ τις ντομάτες, βάζουμε το μείγμα σε τουλπάνι, το βάζουμε μέσα σε σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω για να μαζέψουμε το πρώτο υγρό τους και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλη χρήση.
Αφήνουμε τις ντομάτες να σουρώνουν όλο το βράδυ στο ψυγείο σε μπολ.
Το επόμενο πρωί μαζεύουμε το νερό ντομάτας (που είναι πολύ αρωματικό).
Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό, ζεσταίνουμε το νερό ντομάτας και προσθέτουμε τη ζελατίνα.
Διαλύουμε καλά και σουρώνουμε.
Μοιράζουμε το νερό ντομάτας σε 6 ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει ζελέ.
Κοπανιστή από μανούρι
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή κρέμα.
Τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και τη σερβίρουμε πιέζοντάς το πάνω από το ζελέ.
Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Ένα ζελέ με ασυνήθιστα έντονο άρωμα ντομάτας συνδυάζεται με μια φλογάτη «κοπανιστή» φτιαγμένη με μανούρι.
Η παράδοση σε fun εκδοχή.