ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα στο Τηγάνι με Κολοκυθάκια, Ανθότυρο και Μανούρι

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΜΑΝΟΥΡΙ

Υλικά

12 φύλλα κρούστας

500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κυβάκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

100 γρ. ανθότυρο σε κομματάκια

100 γρ. μανούρι ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τον δυόσμο και τη ρίγανη, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε στον πάτο πατσαβουριαστά 3 φύλλα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει η κάτω τους πλευρά.

Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη μεριά. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με άλλα 3 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Λαδώνουμε την επιφάνεια.

Ελέγχουμε ανασηκώνοντας ελαφρά να δούμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας πιτούλες μέχρι να τελειώσουν η γέμιση και τα φύλλα.

Tip

Τις κάνουμε και με χωριάτικο φύλλο. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, βάζουμε τη μισή ποσότητα λευκό τυρί και την υπόλοιπη τριμμένο κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.