ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

αθηνόραμα Bar Awards: Συνεχίζουμε κοιτώντας το μέλλον

Η διαδικτυακή απονομή των βραβείων στα καλύτερα bar της χώρας για την περίοδο 2019-2020, σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα αθηνόραμα Bar Awards, που αναπροσαρμόζουν την προσέγγισή τους.

αθηνόραμα Bar Awards: Συνεχίζουμε κοιτώντας το μέλλον

Με την απονομή, για πρώτη φορά διαδικτυακά λόγω συνθηκών, των αθηνόραμα Bar Awards 2020 κλείνει ένας κύκλος στην ιστορία του θεσμού (δείτε την ξανά εδώ). Ένας κύκλος ο οποίος ξεκίνησε με τη γέννηση και τα πρώτα βήματα του εγχειρήματος στην Αθήνα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στα σημαντικότερα σημεία της επικρατείας.

Πριν από 5 χρόνια ξεκινήσαμε μιλώντας για την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό που θα αναδεικνύει την ποιότητα σε αυτή την κατηγορία χώρων ψυχαγωγίας. Σήμερα έχοντας εμβαθύνει στη σημασία αυτού του χώρου και στις ανάγκες/απαιτήσεις τόσο των επαγγελματιών που τον υπηρετούν όσο και αυτών που τον επιλέγουν, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα ακόμα βήμα.

Η στενή ενασχόλησή μας με το χώρο όλα αυτά τα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το μπαρ είναι ένας χώρος πολύ πιο σύνθετος από ένα εστιατόριο. Το ποιοτικό του επίπεδο δεν εξαρτάται αποκλειστικά ή κυρίως από την πρόταση που κάνει σε επίπεδο κοκτέιλ ή straight αλκοόλ, σε αντίθεση με το εστιατόριο στο οποίο ο παράγων ποιότητα φαγητού είναι καθοριστικός. Χωρίς να υποτιμάμε τη σημασία που έχουν κάποια στοιχεία στους χώρους φαγητού, θεωρούμε ότι η χωροταξία, η ποιότητα της μπάρας, ο φωτισμός, η μουσική κ.τλ. επιδρούν καταλυτικά και συμπληρώνουν, ή και απαξιώνουν την συνολική ποιότητα της πρότασης που κάνει ένα μπαρ.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και μετά από μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων, από τη χρονιά που έρχεται (αθηνόραμα Bar Awards 2021) η αξιολόγηση και βράβευση των bars θα λαμβάνει υπόψιν της και άλλα στοιχεία όπως το περιβάλλον (χωροταξία, μπάρα, φωτισμός κ.λπ.), τη μουσική επένδυση του χώρου, το βαθμό του θορύβου κ.ά, τα οποία δεν είναι της παρούσης και θα δημοσιοποιηθούν εν καιρώ.

Πιστεύουμε ότι, κατά αυτό τον τρόπο, η συμβολή μας στην ενημέρωση του καταναλωτή ο οποίος δεν επισκέπτεται το bar για να «πιει κάτι τι» και να φύγει θα είναι πληρέστερη. Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς την κατεύθυνση των επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν σφαιρικά τη δουλειά τους και προσφέρουν μια συνολική ικανοποίηση σε όσους τους επιλέγουν. Φυσικά, όπως και στα πρώτα βήματα του θεσμού έτσι και σήμερα, είμαστε βέβαιοι ότι το met θα σταθεί δίπλα μας αρωγός στην προσπάθειά μας.

Επίσης...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Περισσότερα από

Ποτό

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.

Πώς θα φτιάξεις το Spumante

Η συνταγή για το κοκτέιλ Spumante.