Follow us

Ραντεβού στο «1ο Athens Craft Beer Festival»

Το πρώτο φεστιβάλ ζύθου αποκλειστικά αφιερωμένο στις χειροποίητες μπίρες είναι γεγονός και για τρεις ημέρες θα δοκιμάσουμε εκατοντάδες ετικέτες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες παρέα με πρωτότυπο streetfood και live μουσικές.

 Ραντεβού στο «1ο Athens Craft Beer Festival»

Το πρώτο φεστιβάλ ζύθου αποκλειστικά αφιερωμένο στις χειροποίητες μπίρες είναι γεγονός και στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εκατοντάδες ετικέτες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες παρέα με πρωτότυπο streetfood και live μουσικές.

Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια παγκόσμια επανάσταση στο χώρο της ζυθοποιίας με τις χειροποίητες (craft) μπίρες να κερδίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ζυθόφιλων –και όχι μόνο- ανά τον κόσμο. Περισσότερες από 10.000 μικροζυθοποιίες έχουν ξεπηδήσει σε ολόκληρη την υφήλιο, ενώ στη χώρα μας πάνω από 50 μικροζυθοποιίες στις οποίες πρέπει να προστεθούν και οι gypsy brewers, οι λεγόμενοι «νομάδες- ζυθοποιοί» που δανείζονται τις εγκαταστάσεις τρίτων για την παραγωγή της μπίρας τους.

Οι craft μπίρες ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα της τυποποιημένης παραγωγής ζύθων χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας λυκίσκους από διάφορες ποικιλίες και γεωγραφικές προελεύσεις, ειδικές ζυμώσεις και συνταγές με απρόσμενες πρώτες ύλες, όπως βότανα, μπαχαρικά και φρούτα. Φυσικά, μιλάμε για μπίρες που δεν περιορίζονται μόνο στις ξανθιές lager, αλλά ξεδιπλώνονται σε μια ευρεία γκάμα από πικρές pilsner, αρωματικές weiss, φρουτώδεις india pale ale, έντονες μαύρες stout, μέχρι και πληθωρικές sour beers.

Στο «1ο Athens Craft Beer Festival» συμμετέχουν 33 μικροζυθοποιίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και 9 μικροζυθοποιίες από Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Σουηδία, Βουλγαρία, Τσεχία, Κροατία, Ουγγαρία και Σερβία. Θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε περί τις 170 ετικέτες χειροποίητης μπίρας, ορισμένες εξαιρετικά σπάνιες ετικέτες, αλλά και αποκλειστικές εμφιαλώσεις για τις ημέρες του φεστιβάλ.

Από ένα φεστιβάλ μπίρας δεν θα μπορούσε να λείπει το κατάλληλο φαγητό για να συνοδεύσετε τις μπίρες σας και είναι σίγουρο ότι δεν θα σας λείψει με τρεις καντίνες να βρίσκονται στο χώρο για να σας σερβίρουν εξαιρετικό streetfood. Έχετε να επιλέξετε από αυθεντικές γεύσεις του αμερικανικού νότου από τα «Po’ Boys BBQ», world streetfood νοστιμιές από το «Yechef» (την εντελώς νέα ιδέα του ταλαντούχου σεφ Ηλία Σκουλά), αλλά και κλασικά- όσο και περίεργα- burgers από τους «Serial Burgers».

Σημειώστε ότι το φεστιβάλ πλαισιώνεται από live μουσική με αγγλόφωνες ελληνικές μπάντες που θα εναλλάσσουν blues, country, rockabilly, rock, soul και southern rock. Στο line up βρίσκονται οι : «Behind 12 Bars», «Cloths», «DK & the Band», «Grey River & the Smoky Mountain», «Melisma», «No Quarter», «Sofia Filonos & the Great Lovers», «Still Unbroken» και «Vicky Bee & the Acoustic Troubles».

i Kτήριο 56 Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πολυκράτους 21, Ρέντης). Εισιτήριο: 3€ περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι δοκιμής. Οι μπίρες θα κοστίζουν 1€ για δοκιμή 50ml και 4-6€ οι περισσότερες για ένα γεμάτο ποτήρι 375ml. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 17:00-01:00, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 14:00-23:00.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.