ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τρώμε φρούτα και λαχανικά ευρωπαϊκής προέλευσης

Το πρόγραμμα Mediterranean Combo αποσκοπεί στην προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών ευρωπαϊκής προέλευσης και παρουσιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου σε εκδήλωση Τύπου στην Αθήνα.

Τρώμε φρούτα και λαχανικά ευρωπαϊκής προέλευσης

Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα, που έχει σκοπό να ενημερώσει τον καταναλωτή για την ασφάλεια, την ποιότητα και τη διατροφική αξία των φρέσκων λαχανικών και του λωτού που παράγονται στην Ευρώπη, κάτω από τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι παραγωγοί της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Το πρόγραμμα ονομάζεται Mediterranean Combo και υλοποιείται από επτά Οργανώσεις Παραγωγών από την Ελλάδα και τον Spanish Association of Kaki από την Ισπανία. Επικεφαλής εταίρος είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ».

Στην εκδήλωση Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis Hotel, οι ομιλητές επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο των κηπευτικών και του λωτού σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, και φυσικά τονίστηκε το γεγονός ότι οι καταναλωτές, επιλέγοντας ευρωπαϊκά προϊόντα εξασφαλίζουν όχι μόνο τη διατροφική αξία και την ξεχωριστή τους γεύση, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ άλλων είχε η ομιλία του διακεκριμένου διαιτολόγου-διατροφολόγου κ. Ευάγγελου Ζουμπανέα, ο οποίος ανέλυσε την αξία των φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή διατροφή μας.

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος: Αγροτικός Οπωροκηπευτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής και Εμπορίας Κηπευτικών Ιεράπετρας «ΝΟΤΟΣ», Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, Στ. Κομπογεννητάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ο.Π. «ΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ», Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπορίας Κηπευτικών «ΨΑΡΗΣ», Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής και Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας Κάμιρος και ο Ισπανικός Συνεταιρισμός Kaki (Asociacion Espanola Del Caqui). Εκτελεστικός οργανισμός είναι η NOVACERT EΠΕ σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία BLANCDENOIR.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό