Follow us

Δοκιμάσαμε αλίπαστους μεζέδες από τη North Evia

Γαύρος μαρινάτος, λακέρδα, τονολακέρδα και σκουμπρί από ολόφρεσκα φιλέτα ψαριού, έτοιμοι θαλασσινοί μεζέδες για να συνοδεύσουν τέλεια ένα ούζο ή τσίπουρο ή για να ξεκινήσουν ορεκτικά ένα γεύμα…

Δοκιμάσαμε αλίπαστους μεζέδες από τη North Evia

Αυτοί οι νόστιμοι θαλασσινοί μεζέδες, σε διάφανα κουτάκια των 250γρ. της “North Εvia” είναι ό,τι πρέπει να τους έχεις στο ψυγείο και να τους ανοίξεις τελευταία στιγμή, σε μια ξαφνική επίσκεψη ή για να κάνεις ένα γρήγορο γεύμα, μαζί με λίγη σαλάτα, όταν δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα. Είναι, ακόμη, αλμυρούτσικος μεζές, που θα συνοδεύσει τέλεια ένα τσίπουρο ή ούζο. Δοκιμάσαμε ενδεικτικά τέσσερα από τα προϊόντα τους σε φυτικό λάδι, που προορίζονται για λιανική πώληση. Πριν τα σερβίρετε στραγγίξτε το φυτικό τους λάδι και ραντίστε τα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αν θέλετε και λίγο χυμό λεμονιού.

Δοκιμάσαμε αλίπαστους μεζέδες από τη North Evia

Γαύρος μαρινάτος: καθαρισμένα φιλέτα από φρέσκο γαύρο ελληνικών θαλασσών, μαριναρισμένα με αλάτι, λεμόνι και μυρωδικά. Μας άρεσε για τη νόστιμη σάρκα και την καλή αίσθηση ψαριού. Τονισμένο αλάτι–λεμόνι.

Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο: λεπτές φέτες από σκουμπρί μαριναρισμένες με αλάτι και καρυκεύματα. Νόστιμη, μαλακή σάρκα.

Τονολακέρδα: ένας ακόμα παραδοσιακός μεζές, από νωπά φιλέτα εκλεκτού φρέσκου τόνου, που επιλέγονται και καθαρίζονται με φροντίδα και «ψήνονται» επί μέρες στο αλάτι και κατόπιν στην άλμη. Ιδιαίτερα μαλακή σάρκα.

Λακέρδα: φιλέτο παλαμίδας (sarda sarda) με σάρκα που λιώνει στο στόμα. Στη γεύση έχει τονισμένη αλμύρα. Καλός τσιπουρομεζές.

Λίγα λόγια για τη North Evia

To 1966, o Αθανάσιος Φιλάρετος στο Ασμήνιο της Βόρειας Εύβοιας ιδρύει μια μικρή βιοτεχνία. Επιλέγοντας τις καλύτερες ψαριές της περιοχής του, φτιάχνει με μεράκι και υπομονή αλίπαστα εξαιρετικής ποιότητας. Σήμερα, τα παιδιά του Στάθης και Δημήτρης συνεχίζουν με την ίδια αγάπη και φροντίδα προϊόντα ανώτερης ποιότητας, βραβευμένα για τη γεύση και τις συσκευασίες τους. Μάλιστα, έχουν φτάσει στο σημείο να εξάγουν τα προϊόντα τους σε πολλές χώρες.

©North Evia

Τα σημεία υπεροχής τους: επιλογή ψαριών ανώτερης ποιότητας από πεντακάθαρα νερά, αξιοποίηση παλιών, οικογενειακών συνταγών, σύγχρονες τεχνολογικές μέθοδοι και εξοπλισμός, αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων.

Για σημεία διανομής σε Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνήστε με την εταιρεία Αφοί Φιλάρετου ΟΕ, τηλ. 22260 41471, email: sales@northevia.eu. Περισσότερες πληροφορίες και συνταγές στο https://www.northevia.eu.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;