Follow us

Φιλέματα… χωρίς ζάχαρη

Δοκιμάσαμε τις νέες σειρές μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού από «Το Φίλεμα της Λέλας», που είναι πλούσιες σε γεύση και αρώματα, ακόμα και χωρίς ζάχαρη…

Φιλέματα… χωρίς ζάχαρη

Το εργαστήρι «Το Φίλεμα της Λέλας», από το Κιάτο Κορινθίας, το παρουσιάσαμε στο Umami πριν δύο χρόνια εδώ, γιατί εκτιμήσαμε τα χειροποίητα προϊόντα του, από φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και μερικά βαζάκια από τις νέες τους σειρές χωρίς ζάχαρη.

Ο Γιώργος και η Σοφία, τα παιδιά της Λέλας, που έδωσαν το όνομα της μητέρας τους στην επιχείρησή τους γιατί εκείνη τους έμαθε να αγαπούν τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, δημιούργησαν το εργαστήρι αυτό το 2012.

Φιλέματα… χωρίς ζάχαρη

Πρόσφατα, αποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζάχαρη από μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και στη θέση της να βάλουν τον χυμό σταφυλιού, ο οποίος έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ήπια γλυκιά γεύση και επιτρέπει στα φρούτα να αναδείξουν όλο τους το άρωμα και τη γεύση.
Πράγματι, τα προϊόντα που δοκιμάσαμε κι εμείς διακρίνονταν για την ήπια γλυκύτητα, τα έντονα αρώματα και τις ελαφριές γεύσεις. Ιδίως τα γλυκά του κουταλιού, ισορροπούν μεταξύ γλυκού και κομπόστας, αφού χωρίς την παρουσία της ζάχαρης το σιρόπι είναι αρκετά ρευστό.

Συγκεκριμένα, από τα πιο έντονα σε άρωμα που δοκιμάσαμε ήταν το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο και η μαρμελάδα βερίκοκο. Αρκετά αρωματικό και το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ενώ στο κεράσι το φρούτο ήταν πολύ ζουμερό και διατηρούσε μια φρεσκάδα κομπόστας. Δοκιμάσαμε και τη μαρμελάδα ρόδι, στην οποία την υφή την δίνει το μήλο και από το ρόδι παίρνεις λίγες αρωματικές νότες. Προϊόντα ιδιαίτερα, που ξεφεύγουν από τα κλασικά.
Το εργαστήρι παρασκευάζει, επιπλέον, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού με ζάχαρη, καθώς και τσάτνεϊ και dressings.
Περισσότερα στο www.tofilematislelas.gr

«Το Φίλεμα της Λέλας», Δημοκρατίας 1, Κιάτο Κορινθίας, τηλ. 27420 27027.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;