Follow us

“Λίθοινον Private 16”: 25.000 φιάλες και private dining

Ανακαλύψαμε έναν ιδιαίτερο χώρο, που θα λατρέψουν οι οινόφιλοι, οι φίλοι του πούρου και των ψαγμένων γεύσεων…

“Λίθοινον Private 16”: 25.000 φιάλες και private dining

Ομολογώ ότι είχα περάσει αρκετές φορές μπροστά από το «Λίθοινον», που βρίσκεται σε κεντρική οδό της Σαρωνίδας, είχα δει την επιγραφή «wine & accessories», αλλά δεν είχε τύχει να σταματήσω και να μπω μέσα. Στο μυαλό μου, το μαγαζί αυτό το είχα ως μια καλή κάβα και δικαίως, αφού έτσι όντως ξεκίνησε. Όταν, σε πρόσφατη έξοδο, άκουσα να μιλούν για έναν πολύ ξεχωριστό χώρο, ο οποίος, εκτός από εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα κρασιών και αλκοολούχων, διαθέτει walk-in humidor για πούρα αλλά κι έναν μυσταγωγικό χώρο για private dining, τότε αποφάσισα να κάνω μια επίσκεψη στον χώρο, η οποία όντως άξιζε τον κόπο.

“Λίθοινον Private 16”: 25.000 φιάλες και private dining

Με υποδέχθηκε ο Γιάννης Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης και δημιουργός του, που όπως μου εξήγησε, μετέτρεψε το γκαράζ του σπιτιού του σε αυτόν τον ατμοσφαιρικό χώρο, που προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους επισκέπτες του.
Το “Λίθοινον”, φτιαγμένο όλο με πέτρα και ξύλο, ξεκίνησε το 2004 ως μια ψαγμένη κάβα, με πολλές και καλές επιλογές σε κρασί, αλκοολούχα, πούρο καθώς και σε εξειδικευμένα αξεσουάρ τους.

Το 2011 ο χώρος διαμορφώθηκε, ώστε να ενσωματωθεί σε αυτόν και το “Private 16”, ένα εστιατόριο μόλις 16 θέσεων για private dining, εταιρικά events ή δείπνο a la carte, που δίνει έμφαση στις εξαιρετικές –και ακριβές- πρώτες ύλες. Δεν πρόκειται για άλλο ένα gourmet εστιατόριο, με αστεράτο σεφ και περγαμηνές, όσο για μια ιδιαίτερη εμπειρία δείπνου. Αυτή δημιουργείται τόσο από τον χώρο, με τα βαριά ξύλινα τραπέζια, την αγιογραφία με τον “γάμο της Κανά” και όλα τα αγαπημένα αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, όσο κι από το γεγονός ότι τίποτα δεν βρίσκεται εκεί τυχαία.

Από τα υπερσύγχρονης τεχνολογίας ψυγεία και καταψύκτες, που λειτουργούν με ηλεκτρονικό προγραμματισμό, ανάλογα με το τρόφιμο που εισάγεται, μέχρι τον ωριμαντήρα των special κρεάτων και τον ισπανικό φούρνο ξυλοκάρβουνου Josper, αλλά και το αυστηρό αμερικάνικο πρότυπο διαχείρισης και ασφάλειας όλων των χώρων. Εδώ υπάρχει και μια ιδιαίτερη salumeria, όπου βρίσκουμε εκλεκτά αλλαντικά και τυριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Στη μικρή, ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται η σύζυγός του, που μαγειρεύει με απλό τρόπο εξαιρετικές πρώτες ύλες, για παράδειγμα μπλε αστακό και ακριβές ράτσες και κοπές κρεάτων, από αυστραλέζικο wagyu και γιαπωνέζικο kobe, μέχρι φρέσκα χτένια και στρείδια (πολλά κατόπιν παραγγελίας). Για να τα συνοδεύσετε, υπάρχει μια πολύ αξιόλογη ποικιλία κρασιών (περίπου 25.000 φιάλες) στο ειδικό κελάρι –συντηρητή- που περιλαμβάνει και σπάνιες διεθνείς ετικέτες, ενώ άλλες τόσες βρίσκονται δεσμευμένες σε οινοποιεία της χώρας, με μια μικρή επιβάρυνση από την τιμή κάβας.

Ο Γιάννης Βασιλειάδης κόβοντας αλλαντικά...

Ακόμα, οι λάτρεις του πούρου θα ενθουσιαστούν με τον walk-in humidor, το ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο – υγραντήρα που φιλοξενεί μεγάλη συλλογή πούρων Αβάνας.
Στα συν και η συνολική εμπειρία φιλοξενίας και σεβασμού απέναντι στον πελάτη, αφού αν και η συνολική χωρητικότητα καλύπτει έως 18 κουβέρ, προτιμούν να διαθέτουν τον χώρο σε 8-10 άτομα κάθε φορά.

Το εστιατόριο λειτουργεί μόνο κατόπιν κράτησης, από Τρίτη ως και Κυριακή.

Info: Λεωφόρος Σαρωνίδας 122, Σαρωνίδα, τηλ. 22910 60257

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;