Follow us

Επίσκεψη στο ανανεωμένο Yoleni’s

Λίγο πριν κλείσει έναν χρόνο λειτουργίας ο πολυώροφος χώρος γεύσης στο Κολωνάκι αναδιαμόρφωσε τους χώρους του για να γίνει ακόμη πιο φιλόξενος και χρηστικός…

Επίσκεψη στο ανανεωμένο Yoleni’s

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Yoleni’s στο Κολωνάκι, που που πριν λίγον καιρό ανανεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς πλέον από τη βιτρίνα είναι, από τη μία τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σε συνεργασία με το «Χωριουδάκι» και από την άλλη ένα μικρό cooking stage για τις παρουσιάσεις παραγωγών, που γίνονται σε τακτική βάση. Εμείς, για παράδειγμα, πετύχαμε την παρουσίαση των ζυμαρικών «Ανδρίτσαινα» και δοκιμάσαμε νόστιμο τραχανότο λαχανικών και τη φουντουκόπαστα με μέλι του ίδιου παραγωγού, με την ετικέτα 776.

Επίσκεψη στο ανανεωμένο Yoleni’s

Η μεγάλη αλλαγή, όμως, αφορά το παραδοσιακό εδωδιμοπωλείο-deli, που "ανέβηκε" στο ισόγειο, έτσι ώστε τα περίπου 1000 εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών να είναι ακόμη πιο προσβάσιμα σε όχι μόνο σ' εμάς αλλά και στους αρκετούς τουρίστες που επισκέπτονται τον χώρο.
Στο όμορφο αίθριο, στο βάθος του ισογείου, θα λειτουργήσει σύντομα και το πρώτο και μοναδικό beer bar της μπίρας Νήσος, όπου εκτός από τις γνωστές pilsner, lager αλλά και πειραματικές μπίρες θα υπάρχει δυνατότητα να πιει κανείς και την "7 μποφόρ", για πρώτη φορά σε draft μορφή.

Στο ισόγειο πάλι, συνεχίζει να ετοιμάζεται (με την παραγγελία) και να ψήνεται η χειροποίητη πίτα, αλλά με νέα μορφή και κρητικό φύλλο αέρος. Εκεί δίπλα είναι και ο χώρος κοπής ελληνικών αλλαντικών και τυριών, για το σπίτι ή για τα σάντουιτς και τις σαλάτες που προσφέρονται στον χώρο.

Στο υπόγειο έχει δημιουργηθεί η κάβα και ένα wine bar σε συνεργασία με το “All About Wine” και περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιών.

Στον πρώτο όροφο εγκαινιάστηκε μια νέα συνεργασία με το εστιατόριο “Kiku” και το “Carnicero meat & delicatessen” που ονομάζεται “Steak Bar by Kiku”. Εκεί, εκτός από 35 επιλογές πιάτων με βάση το κρέας, μπορεί κανείς να προμηθευτεί εκλεκτά κρέατα σε ειδικές κοπές από το κρεοπωλείο, καθώς και να δει προτάσεις σερβιρίσματος για το σπίτι.
Στους υπόλοιπους ορόφους φιλοξενούνται τα σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά ή για ενήλικες με τη Ντίνα Νικολάου, καθώς και το oil bar, για δοκιμές ελαιολάδων.

Yoleni's Flagship Store, Σόλωνος 9 Κολωνάκι, τηλ. 212 2223600, www.yolenis.com

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;