Follow us

Το υγιεινό πρωινό του «Γαϊδαράκου»

Δοκιμάσαμε τρία πολύ ιδιαίτερα μείγματα μούσλι, με διαφορετικό concept το καθένα και βασικό συστατικό τη γύρη και υπερτροφές…

Το υγιεινό πρωινό του «Γαϊδαράκου»

Σε ατομική συσκευασία (40 γρ.), ό,τι πρέπει για ένα υγιεινό διάλειμμα, στο γραφείο ή στο σπίτι, αυτές οι προτάσεις κάνουν τη διαφορά. Κάτι νέο εδώ, είναι ότι το καθένα εξειδικεύεται, καθώς απευθύνεται στην ανδρική, γυναικεία ή οικογενειακή διατροφή.
Πρόκειται για τα νέα προϊόντα του «Γαϊδαράκου». Το πιο αντιπροσωπευτικό οικόσιτο ζώο της ελληνικής υπαίθρου, για την εργατικότητα, την υπομονή, την επιμονή και την αντοχή του, δάνεισε το όνομά του στο ομώνυμο εργαστήρι, που ίδρυσαν το 2014 η Αγγελική Παπαράδη, τεχνολόγος γεωπόνος βιολογικής γεωργίας με εξειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων, μαζί με το σύζυγό της Μιχάλη Ξυλούρη, ηλεκτρονικό μηχανικό. Τα προϊόντα που παράγουν -αλείμματα με σπάνιο μέλι αποκλειστικά από τα Δωδεκάνησα και ξηρούς καρπούς-, βασίζονται σε πρώτες ύλες από αξιόπιστους παραγωγούς που αναζήτησαν με υπομονή σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ η επιμονή στην υψηλή ποιότητα και στην εφαρμογή μεθόδων παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, που έχουν ήδη βρει το δρόμο τους στις αγορές του εξωτερικού (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία).

Στο αθηνόραμα Umami δοκιμάσαμε:

Men’s nutrition, μούσλι με γύρη, κακάο, μάκα, που εκτός από νιφάδες βρώμης έχει επιπλέον αποξηραμένες μπανάνες, λιναρόσπορο, σταφίδες, αποξηραμένο γκότζι μπέρι, νιφάδες δίκοκκου σταριού, ηλιόσπορο, αμύγδαλα, σουσάμι, τζίντζερ.

Το υγιεινό πρωινό του «Γαϊδαράκου»

Women’s nutrition, μούσλι με γύρη, σταφίδα και φράουλα που εκτός από νιφάδες βρώμης περιέχει ακόμη λιναρόσπορο, αμύγδαλα, νιφάδες δίκοκκου σταριού, ηλιόσπορο, σουσάμι, chia, κανέλα Κεϋλάνης και αποξηραμένη τσουκνίδα.

Family nutrition, μούσλι με γύρη και ελληνικές υπερτροφές, όπου οι νιφάδες βρώμης συνδυάζονται με σταφίδες, ηλιόσπορο, αποξηραμένα κράνα, νιφάδες δίκοκκου σταριού, σουσάμι, ιπποφαές, δίκταμο, σπιρουλίνα, μαστίχα Χίου, κρόκο Κοζάνης.

Όλα έχουν ευχάριστη γεύση, με τονισμένη την αίσθηση των αποξηραμένων φρούτων. Δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετα ή συντηρητικά, ενώ η οικολογική συσκευασία με την εσωτερική επένδυση αλουμίνιου, διατηρεί όλα τα συστατικά σε άριστη κατάσταση και ανοιγοκλείνει με ζιπ. Ταιριάζουν πολύ με γάλα, γιαούρτι, χυμό, ακόμα και με παγωτό ή φρουτοσαλάτες.

Μερικά σημεία που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα αυτά στην Αθήνα είναι:
Ξαθέρι (Δουκίσσης Πλακεντίας 18-20, Αμπελόκηποι), Παραδοσιακό Παντοπωλείο (Αριστοτέλους 163, Αθήνα), Μανδραγόρας (Δημ.Γούναρη, Πειραιάς) και σε αρκετά φαρμακεία και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. (Περισσότερα στην ιστοσελίδα της εταιρείας).

Εργαστήρι γεύσεων «Γαϊδαράκος», 34ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, τηλ. 2155102560, www.gaidarakos.gr

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;