Follow us

Λάδι και ελιές από την αιτωλική γη

Πατέρας και κόρη «ανάστησαν» τα παλαιά πατρογονικά κτήματα του ιατρού Λουκά Ευθυμίου, με στόχο την ελεγχόμενη ποσότητα ποιοτικής παραγωγής.

Λάδι και ελιές από την αιτωλική γη

Η αγάπη για τη γη και την καλλιέργεια ελαιόδεντρων και ο σεβασμός στις διατροφικές συνήθειες του καταναλωτή παρότρυναν για τη δημιουργία της οικοτεχνίας «Κτήμα Ευθυμίου». Οι ελαιώνες τους, με δέντρα 65 ετών, βρίσκονται σε υψόμετρο 360 μέτρων του Παναιτωλικού όρους, στο πανάρχαιο Θέρμο Τριχωνίδας, στο «των Θερμίων πεδίον και Ακρόπολιν συμπάσης Αιτωλίας» κατά τον ιστορικό Πολύβιο και γενέτειρα του Ισαπόστολου Εθνεργέτη και «Αγίου των σκλάβων», Κοσμά του Αιτωλού.

Λάδι και ελιές από την αιτωλική γη

Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες, η τοποθεσία, το επικλινές του εδάφους, η ποικιλία, το προσεγμένο κλάδεμα των δέντρων, το καθάρισμα του εδάφους, το πότισμα από το αρδευτικό κανάλι που περνά κυριολεκτικά μέσα από τα κτήματα και προέρχεται από τον Παναιτωλικό ορεινό όγκο, ο τρόπος και η εποχή συγκομιδής της ελιάς, η ωριμότητά της, ο τρόπος και η αμεσότητα της μεταφοράς της στο ελαιοτριβείο, ο τρόπος παραγωγής του ελαιόλαδου και οι ώρες προσωπικής απασχόλησης της οικογένειας τα τελευταία χρόνια, είναι τα κύρια στοιχεία για το αποτέλεσμα: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την πανάρχαια αγριελιά, μπολιασμένη με κορωνέικη ποικιλία, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας βρώσιμες χονδροελιές Αγρινίου από τη «τηλεθόωσα ελιά».

Η γευσιγνωσία

Λάδι Ορέων
Ιδιόκτητοι ελαιώνες σε επικλινές, πετρώδες έδαφος και σε υψόμετρο 350 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Αιτωλικού είναι, σε συνδυασμό με το κλίμα, τα δύο βασικά στοιχεία ενός οικοσυστήματος, το οποίο ευνοεί την παραγωγή ενός βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου με νότες φρέσκου αμυγδάλου και καρυδιού, σε συνδυασμό με αίσθηση πράσινης ελιάς. Το στόμα είναι γεμάτο, χωρίς ενοχλητική λιπαρότητα και με τονισμένη επίγευση που κρατάει.

Συσκευασία δώρου

Ελιές
Ένας οικογενειακός ελαιώνας με τρόπους διαχείρισης που αντλούν διδάγματα τόσο από την παράδοση όσο και από τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας και μεταποίησης, έχει σαν αποτέλεσμα εξαιρετικής ποιότητας βρώσιμες ελιές. Σαρκώδεις, με ευχάριστα τραγανή γεύση, εμπλουτίζονται γευστικά και αρωματικά με βότανα όπως ρίγανη και θυμάρι, με σκόρδο και με πόρτο. Όποια εκδοχή και να διαλέξετε, η δοκιμή θα σας οδηγήσει στο ίδιο συμπέρασμα. Ένα ελληνικό delicatessen υψηλών προδιαγραφών.

Τα προϊόντα με την επωνυμία «Ορέων Αιτωλικής Γης» τα βρίσκουμε στην Αθήνα στο Nora’s Deli, Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, τηλ. 210 3389349.


Κτήμα Ευθυμίου Ε.Ε. Θέρμο Τριχωνίδος τηλ. 26440 23742, 6974052763

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;