Follow us

Η πέμπτη γεύση ως πυροκροτητής

Το λέω ορθά κοφτά: ακόμη και την πιο ευχάριστη νοστιμάδα τη βαριέται και ο παπάς.

Η πέμπτη γεύση ως πυροκροτητής

Το θέμα είναι πώς θα δώσεις στο έδεσμα περισσότερες διαστάσεις, να σκάνε τα γευστικά αρώματα των υλικών του σε διαφορετικούς χρόνους, σαν διαδοχικά πυροτεχνήματα στο στόμα. Να υπάρχει μια γευστική διαστρωμάτωση δηλαδή, κι εδώ η παράμετρος «umami» μπορεί να λειτουργήσει ως πυροκροτητής. Να, πάρτε για παράδειγμα μία από τις πιο γνωστές και διαδεδομένες σάλτσες, την cocktail sauce. Η βασική της συνταγή στηρίζεται σε μια ωραία κέτσαπ και στην κάψα από horseradish ή chili (εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε περισσότερο την παραλλαγή της με μαγιονέζα). Δοκιμάστε μιαν άλλη εκδοχή, αντικαθιστώντας το chili με wasabi και ginger (η κάψα τους θα σκάσει αργότερα στο στόμα πιο αιχμηρή). βάλτε ακόμη και soy sauce, που με το umami της θα εξασφαλίσει μια πολύ ξεχωριστή, πικάντικη νοστιμάδα στο φινάλε. Δ.Αντ.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.