Follow us

Σοκολατο-Αμυγδαλένια Μπισκότα χωρίς Ψήσιμο

Τα σοκολατένια μπισκότα που κρατούν ατόφια τη σοκολατένια γεύση τους και δεν χρειάζονται ψήσιμο.

ΣΟΚΟΛΑΤΟ-ΑΜΥΓΔΑΛΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Υλικά

2½ φλιτζ. αμύγδαλα λευκά

1 φλιτζ. ζάχαρη

½ φλιτζ. κουβερτούρα τριμμένη

2 κ.γλ. κονιάκ ή ανθόνερο

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μούλτι το αμύγδαλο μέχρι να γίνει σκόνη.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αμύγδαλο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το κονιάκ.

Ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Απλώνουμε με το χέρι μας τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε μπισκοτάκια με κουπ πατ.

Τα απλώνουμε σε χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.