Follow us

Μαλακά Κούκις με Σοκολάτα και Καρύδι

Βολικά, πανεύκολα και πεντανόστιμα κούκις, αφού ανάλογα με το ψήσιμο γίνονται μαλακά ή τραγανά.

ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΚΙΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ

Υλικά

360 γρ. κουβερτούρα

60 γρ. κακάο

2 αβγά

320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

½ κ.γλ. αλάτι

3 κ.σ. χοντροσπασμένη καρυδόψιχα

300 γρ. μέλι

180 γρ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει

2 βανίλιες

βούτυρο για το χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 250 γρ. από τη σοκολάτα.

Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη.

Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός τα αβγά με το βούτυρο.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας και με απαλές κινήσεις τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.

Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου και το βουτυρώνουμε.

Με κουτάλι ή με το σκουπ σερβιρίσματος του παγωτού αραδιάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα.

Ψήνουμε για 6' αν θέλουμε τα μπισκότα μαλακά ή για 10' αν τα θέλουμε τραγανά.

Μόλις τα ξεφουρνίσουμε, θα είναι πολύ μαλακά.

Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, για να έρθουν στην κανονική τους μορφή και να σφίξουν.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.