ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βασιλόπιτα με Σύκα και Δαμάσκηνα

Η συνταγή για βασιλόπιτα με σύκα και δαμάσκηνα.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας

1/2 κιλό ανθότυρο

4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

1/2 κ.σ. γαρίφαλο σκόνη

250 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα

200 γρ. δαμασκηνα ψιλοκομμένα

1 1/2 φλ.τσ. βούτυρο λιωμένο, για τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αυγά.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα δαμάσκηνα και τα σύκα.

Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνουμε 2 φύλλα αλειμμένα καλά με βούτυρο.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με λίγο από το μίγμα τυριού και λίγη ποσότητα από το μίγμα των αποξηραμένων φρούτων.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μίγματα του τυριού και των ξηρών φρούτων.

Δεν ξεχνάμε, να τοποθετήσουμε και το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο σε κάποια από τη στρώση.

Κρατάμε 2 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.

Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο βούτυρο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τη χαράζουμε σε κομμάτια.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.