Follow us

Μπισκότα με Κεράσι και Φουντούκι

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπισκότα με κεράσι και φουντούκι.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

Υλικά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 αυγό

χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι (περίπου 4 κουταλιές της σούπας)

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό

1/2 κ.γ. κοφτό σόδα

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2/3 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια (χωρίς ζάχαρη)

2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια

κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αυγό και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το μισό χυμό, το μισό ξύσμα, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα 2 φλιτζάνια αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς.

Σταδιακά προσθέτουμε όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί, ώστε να πάρουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή που μόλις να πλάθεται.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη λίγη ώρα στην κατάψυξη ώστε να πλάθεται πιο εύκολα.

Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Τα πατικώνουμε λίγο με την ανάποδη του κουταλιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι τα μπισκότα να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 10.

Όταν κρυώσουν εντελώς, τα διακοσμούμε με γλάσσο πορτοκάλι, το οποίο φτιάχνουμε αναμιγνύοντας με κουτάλι τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα και την άχνη.

Μόλις το γλάσσο σταθεροποιηθεί, συνεχίζουμε τη διακόσμηση με λιωμένη κουβερτούρα αν θέλουμε.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.