ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

Υλικά

1.300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

900 γρ. ζάχαρη άχνη

6 ασπράδια αβγού

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

ολόκληρα αμύγδαλα για το ντεκόρ

ανθόνερο ή ροδόνερο

Εκτέλεση

Λίγα λίγα, αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να τα νιώθουμε ίσα ίσα στο δόντι.

Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι.

Υπομονετικά, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα των αμυγδάλων στη μαρέγκα, ανακατεύοντας με σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Στρώνουμε με λαδόκολλα το ρηχό ταψί του φούρνου και κουταλιά κουταλιά απλώνουμε τα αμυγδαλωτά στη λαδόκολλα. Βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο του καθενός.

Ψήνουμε για 15'.

Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με το χέρι μας με το ανθόνερο.

Κλειστά σε τάπερ, διατηρούνται για καιρό.

Tip

Μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε! Στα 15' έχουν ελαφρώς ροδίσει και μοιάζουν λίγο ρευστά. Θα στερεοποιηθούν μόλις κρυώσουν. Αν δεν σας αρέσει το ανθόνερο, το παραλείπετε.

Επίσης...

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Μπισκοτάκια με Φιστικοβούτυρο και Φιστίκια

Να τα κάνετε με αλμυρό αράπικο φιστίκι. Είναι απίστευτο πόσο ταιριάζει το λίγο αλμυρό, που κοντράρει με τη ζάχαρη.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκοτάκια με Σφολιάτα και Μήλο

Διαφορετικά μπισκοτάκια, χωρίς ζύμη, που γίνονται στα γρήγορα, τραγανά και καραμελωμένα χάρη στο μήλο.

Μπάρες με Λευκή Σοκολάτα και Μπισκότο

Μπάρες σαν ένα μαγικό γλυκό, με όλη την απόλαυση της λευκής σοκολάτας, του τυριού κρέμας, του ζαχαρούχου και του μπισκότου.

Σοκολατο-Αμυγδαλένια Μπισκότα χωρίς Ψήσιμο

Τα σοκολατένια μπισκότα που κρατούν ατόφια τη σοκολατένια γεύση τους και δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Μπισκότα με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

Πλούσια γεύση, αρώματα και τραγανή υφή: μπισκοτάκια που γίνονται στο φτερό, ψήνονται σε 10' και τρώγονται μετά μανίας.

Μαλακά Κούκις με Σοκολάτα και Καρύδι

Βολικά, πανεύκολα και πεντανόστιμα κούκις, αφού ανάλογα με το ψήσιμο γίνονται μαλακά ή τραγανά.

Τραγανή Ρυζογκοφρέτα με Ζεστό Χαλβά

Πώς θα φτιάξεις τραγανή ρυζογκοφρέτα με ζεστό χαλβά.

Τα πιο Εύκολα Ρολάκια Κανέλας

Η συνταγή για τα πιο εύκολα ρολάκια κανέλας.

Κουλουράκια με Ούζο και Μανταρίνι

Πώς θα φτιάξεις κουλουράκια με ούζο και μανταρίνι.

Τα Λαδοκουλουράκια του Βόλου

Πώς θα φτιάξεις τα λαδοκουλουράκια του Βόλου

Μπισκότα με Σοκολάτα και Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.