Follow us

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

Υλικά

1.300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

900 γρ. ζάχαρη άχνη

6 ασπράδια αβγού

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

ολόκληρα αμύγδαλα για το ντεκόρ

ανθόνερο ή ροδόνερο

Εκτέλεση

Λίγα λίγα, αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να τα νιώθουμε ίσα ίσα στο δόντι.

Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι.

Υπομονετικά, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα των αμυγδάλων στη μαρέγκα, ανακατεύοντας με σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Στρώνουμε με λαδόκολλα το ρηχό ταψί του φούρνου και κουταλιά κουταλιά απλώνουμε τα αμυγδαλωτά στη λαδόκολλα. Βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο του καθενός.

Ψήνουμε για 15'.

Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με το χέρι μας με το ανθόνερο.

Κλειστά σε τάπερ, διατηρούνται για καιρό.

Tip

Μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε! Στα 15' έχουν ελαφρώς ροδίσει και μοιάζουν λίγο ρευστά. Θα στερεοποιηθούν μόλις κρυώσουν. Αν δεν σας αρέσει το ανθόνερο, το παραλείπετε.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.