ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κ.γλ. σόδα

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 2 λεμόνια

3 κ.σ. κονιάκ

1 ποτήρι αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροσπασμένα

½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

1 ποτήρι μαύρες σταφίδες

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

περίπου 750 γρ. (5 ποτήρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό του λεμονιού και την προσθέτουμε στο μίγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι και το μπέικιν.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι.

Πλάθουμε 3 φραντζολάκια σε ίδιο μέγεθος. Τα βάζουμε στο ταψί και τα χαράζουμε σε φετάκια, αλλά όχι ως κάτω! Τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε για 25'.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε τα παξιμαδάκια εκεί που τα χαράξαμε. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10'.

Μοιάζουν υγρά στο τέλος του ψησίματος, όμως μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε, γιατί θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν!

Tip

Αντί για χυμό λεμονιού, μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκαλιού και να προσθέσουμε 1 κ.γλ. κανέλα.

Επίσης...

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Μπισκοτάκια με Φιστικοβούτυρο και Φιστίκια

Να τα κάνετε με αλμυρό αράπικο φιστίκι. Είναι απίστευτο πόσο ταιριάζει το λίγο αλμυρό, που κοντράρει με τη ζάχαρη.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκοτάκια με Σφολιάτα και Μήλο

Διαφορετικά μπισκοτάκια, χωρίς ζύμη, που γίνονται στα γρήγορα, τραγανά και καραμελωμένα χάρη στο μήλο.

Μπάρες με Λευκή Σοκολάτα και Μπισκότο

Μπάρες σαν ένα μαγικό γλυκό, με όλη την απόλαυση της λευκής σοκολάτας, του τυριού κρέμας, του ζαχαρούχου και του μπισκότου.

Σοκολατο-Αμυγδαλένια Μπισκότα χωρίς Ψήσιμο

Τα σοκολατένια μπισκότα που κρατούν ατόφια τη σοκολατένια γεύση τους και δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Μπισκότα με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

Πλούσια γεύση, αρώματα και τραγανή υφή: μπισκοτάκια που γίνονται στο φτερό, ψήνονται σε 10' και τρώγονται μετά μανίας.

Μαλακά Κούκις με Σοκολάτα και Καρύδι

Βολικά, πανεύκολα και πεντανόστιμα κούκις, αφού ανάλογα με το ψήσιμο γίνονται μαλακά ή τραγανά.

Τραγανή Ρυζογκοφρέτα με Ζεστό Χαλβά

Πώς θα φτιάξεις τραγανή ρυζογκοφρέτα με ζεστό χαλβά.

Τα πιο Εύκολα Ρολάκια Κανέλας

Η συνταγή για τα πιο εύκολα ρολάκια κανέλας.

Κουλουράκια με Ούζο και Μανταρίνι

Πώς θα φτιάξεις κουλουράκια με ούζο και μανταρίνι.

Τα Λαδοκουλουράκια του Βόλου

Πώς θα φτιάξεις τα λαδοκουλουράκια του Βόλου

Μπισκότα με Σοκολάτα και Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.