ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κ.γλ. σόδα

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 2 λεμόνια

3 κ.σ. κονιάκ

1 ποτήρι αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροσπασμένα

½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

1 ποτήρι μαύρες σταφίδες

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

περίπου 750 γρ. (5 ποτήρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό του λεμονιού και την προσθέτουμε στο μίγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι και το μπέικιν.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι.

Πλάθουμε 3 φραντζολάκια σε ίδιο μέγεθος. Τα βάζουμε στο ταψί και τα χαράζουμε σε φετάκια, αλλά όχι ως κάτω! Τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε για 25'.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε τα παξιμαδάκια εκεί που τα χαράξαμε. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10'.

Μοιάζουν υγρά στο τέλος του ψησίματος, όμως μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε, γιατί θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν!

Tip

Αντί για χυμό λεμονιού, μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκαλιού και να προσθέσουμε 1 κ.γλ. κανέλα.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.

Τηγανητά Κουλουράκια

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη. Γρήγορα και διαφορετικά κουλουράκια, χωρίς να ανάψεις τον φούρνο.