ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Κρασοκούλουρα

Από τα πιο κλασικά και νόστιμα κουλουράκια της γιαγιάς, φτιάχνονται πανεύκολα και μοσχοβολούν.

ΚΡΑΣΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Υλικά

¾ του φλιτζ. ελαιόλαδο

¾ του φλιτζ. ζάχαρη

¾ του φλιτζ. λευκό κρασί

¾ του φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κοφτή κ.σ. κανέλα

½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Με το σύρμα ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το κρασί, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν, και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.

Μην τα παραζυμώσετε, γιατί θα βγουν σκληρά.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15'.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.

Πλάθουμε κουλουράκια χοντρουλά, σε παραδοσιακά σχήματα, και τα τοποθετούμε με μικρή απόσταση στο ταψί, γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε για 30'.

Tip

Αυτή η δόση γεμίζει δύο ρηχά ταψιά του φούρνου. Για καλύτερο αποτέλεσμα, να τα ψήσετε σε δύο δόσεις.

Επίσης...

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Φεγγαράκια

Πώς θα φτιάξετε φεγγαράκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκότα με Μαρμελάδα

Η συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με μπισκότα.

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικα Γεμιστά Μπισκότα με Μέλι

Η συνταγή για χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι.

Μπουκιές με Νέκταρ Τριαντάφυλλου

Πώς θα φτιάξετε μπουκιές με νέκταρ τριαντάφυλλου (ροδόνερο).

Αγγελικά Μάτια

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Καρυδάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καρυδάκια.

Τρουφάκια με Αποξηραμένα Φρούτα και Μαρμελάδα

Η συνταγή για τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.

Φιογκάκια

Πώς θα φτιάξετε φιογκάκια.