ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα Φραουλένια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα φραουλένια μπισκότα.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ

Υλικά

180 γρ. φράουλες πλυμμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 κ.γ. ζάχαρη + 1/2 κ.γ. κανέλα για να πασπαλίσουμε τις φράουλες

125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

150 γρ. ζάχαρη

1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. κανέλα ή μείγμα για γλυκά

1 κ.γ. μπέικιν

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί στρώνουμε τις φράουλες και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και την κανέλα. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τελευταίες προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και με ένα απλό κουτάλι, βάζουμε το μείγμα μας σε σειρές, προσέχοντας ώστε να απέχει το ένα μπισκότο από το άλλο λίγα εκατοστά.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Επίσης...

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.

Τηγανητά Κουλουράκια

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη. Γρήγορα και διαφορετικά κουλουράκια, χωρίς να ανάψεις τον φούρνο.

Τα Κρασοκούλουρα

Από τα πιο κλασικά και νόστιμα κουλουράκια της γιαγιάς, φτιάχνονται πανεύκολα και μοσχοβολούν.