ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ροξάκια Λαδερά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα λαδερά ροξάκια.

ΛΑΔΕΡΑ ΡΟΞΑΚΙΑ

Υλικά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2 κουταλάκια μαγιά

1 ποτήρι λάδι

3 1/2 ποτήρια αλεύρι

1 κουταλιά κακάο

1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

1/2 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουταλάκι γαρίφαλο

Για το σιρόπι:

4 φλιτζάνια ζάχαρη

3 1/2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ρίχνουμε και το λάδι.

Παίρνουμε 2 μπολ και μοιράζουμε τα παραπάνω υλικά δηλ. το μείγμα της μαγιάς.

Επίσης ρίχνουμε στο καθένα από αλεύρι, κανέλα, γαρίφαλο τόση δόση όση αναγράφεται στη βασική συνταγή απλώς τη μοιράζουμε για τα 2 μπολ.

Στο ένα μπολ αφήνουμε τη ζύμη άσπρη.

Στο άλλο μπολ ρίχνουμε κακάο και καρύδια και ζυμώνουμε.

Κόβουμε την άσπρη ζύμη σε 2 τεμάχια και ανοίγουμε 2 φύλλα μέτρια.

Το ίδιο κάνουμε και με την καφέ ζύμη μόνο που αυτήν την πλάθουμε σε 2 μπαστουνάκια και την τοποθετούμε σε κάθε φύλλο της άσπρης ζύμης.

Κάνουμε 2 ρολά, κόβουμε σε φέτες, και τα αφήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό μισή ώρα να φουσκώσουν.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.