ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκοτάκια με Αμύγδαλα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια με αμύγδαλα.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

1 αυγό και ένα κροκάδι

1/2 κούπα μαργαρίνη

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα ασπρισμένα και τριμμένα αμύγδαλα

1 κρόκο και μια κουταλιά της σούπας γάλα για να αλείψουμε τα μπισκότα

λίγη ζάχαρη για να πασπαλίσουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο για 5 λεπτά.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών.

Με κουπ- πατ κόβουμε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα μπισκότα.

Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.