Follow us

Μπισκότα Γεμιστά με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υλικά

½ κούπα μαύρη ζάχαρη

1 κούπα βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

3 μεγάλα αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)

2 κουτ. της σούπας νερό

1 ½ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη

1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια

½-1 κούπα μαρμελάδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώστε 2 λαμαρίνες.

Χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο για περίπου 2-3 λεπτά.

Ανοίξτε μια μικρή λακουβίτσα και προσθέστε τους κρόκους, το νερό, τη βανίλια και το αλάτι.

Χτυπήστε πάλι το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μετά προσθέστε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμίξτε όλα τα υλικά.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να κάνουν αφρό. Βάλτε τα καρύδια σε ένα μπολ. Μετρήστε περίπου 2 κουτ. του γλυκού από το μείγμα για κάθε μπισκότο.

Πλάστε το μείγμα σε μπαλάκια και μετά βουτήξτε πρώτα το μείγμα στα ασπράδια και μετά στα καρύδια.

Με το πίσω μέρος του κουτ. του γλυκού ή του αντίχειρα σας κάντε μια λακουβίτσα ώστε να γίνουν λίγο επίπεδα για να προσθέσουμε αργότερα την μαρμελάδα.

Ψήστε για 10 λεπτά.

Βγάλτε τα από το φούρνο, πατήστε τα πάλι με τον αντίχειρα ή με το πίσω μέρος του κουταλιού, και προσθέστε μια κουτ. του γλυκού γεμάτη μαρμελάδα.

Βάλτε τα πάλι πίσω στο φούρνο για άλλα 5-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.