ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπισκότα Γεμιστά με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υλικά

½ κούπα μαύρη ζάχαρη

1 κούπα βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

3 μεγάλα αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)

2 κουτ. της σούπας νερό

1 ½ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη

1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια

½-1 κούπα μαρμελάδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώστε 2 λαμαρίνες.

Χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο για περίπου 2-3 λεπτά.

Ανοίξτε μια μικρή λακουβίτσα και προσθέστε τους κρόκους, το νερό, τη βανίλια και το αλάτι.

Χτυπήστε πάλι το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μετά προσθέστε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμίξτε όλα τα υλικά.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να κάνουν αφρό. Βάλτε τα καρύδια σε ένα μπολ. Μετρήστε περίπου 2 κουτ. του γλυκού από το μείγμα για κάθε μπισκότο.

Πλάστε το μείγμα σε μπαλάκια και μετά βουτήξτε πρώτα το μείγμα στα ασπράδια και μετά στα καρύδια.

Με το πίσω μέρος του κουτ. του γλυκού ή του αντίχειρα σας κάντε μια λακουβίτσα ώστε να γίνουν λίγο επίπεδα για να προσθέσουμε αργότερα την μαρμελάδα.

Ψήστε για 10 λεπτά.

Βγάλτε τα από το φούρνο, πατήστε τα πάλι με τον αντίχειρα ή με το πίσω μέρος του κουταλιού, και προσθέστε μια κουτ. του γλυκού γεμάτη μαρμελάδα.

Βάλτε τα πάλι πίσω στο φούρνο για άλλα 5-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.

Επίσης...

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Παξιμαδάκια με Γλυκάνισο και Ούζο

Γλυκά και με το απόλυτο άρωμα Ελλάδας, ταιριάζουν με τον καφέ, αλλά συνοδεύουν υπέροχα και κίτρινα γλυκά τυριά.

Παξιμαδάκια με Σταφίδες

Από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα: Οι σταφίδες μελώνουν στο ψήσιμο και το αμύγδαλο τους δίνει φινετσάτο άρωμα και τραγανή υφή.

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Σαμιώτικα Παξιμαδάκια Πορτοκαλένια

Η συνταγή για παξιμαδάκια πορτοκαλένια από τη Σάμο.

Παξιμαδάκια με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Τραγανά και με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και μπαχαρικά, τα φτιάχνεις για τον καφέ. Είναι εθιστικά και τρώγονται μετά μανίας.