ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό με Φλούδες Πορτοκαλιού

Μία νόστιμη συνταγή για γλυκό με φλούδες πορτοκαλιού.

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά

8 πορτοκάλια

400 γρ. ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού τριμμένο καρδάμωμο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και κόψτε τις φλούδες τους σε λεπτές λωρίδες.

Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε με νερό και αφήστε να μουλιάσουν για 12 ώρες τουλάχιστον. Στύψτε τα καθαρισμένα πορτοκάλια και κρατήστε τον χυμό τους.

Στραγγίξτε τις φλούδες, βάλτε τις στην κατσαρόλα, σκεπάστε τις με κρύο νερό και βράστε τις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Στραγγίξτε τις και αφήστε τις στο σουρωτήρι μέχρι να τις ξαναχρησιμοποιήσετε για την παρασκευή του γλυκού.

Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με 1½ λίτρο νερό και βράστε τα για 8 λεπτά.

Ρίξτε τον χυμό των πορτοκαλιών, τις στραγγισμένες φλούδες και το καρδάμωμο και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράστε το γλυκό σε βάζα.

Tip

Το φτιάχνουν σε πολλές αραβικές χώρες και το σερβίρουν με καϊμάκι, ρυζόγαλο ή παγωτό.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.