ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πανεύκολα Αφράτα Λουκουμαδάκια χωρίς Μαγιά

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

250 γρ. νερό

50 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 αυγό

50 γρ. ζάχαρη

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

ελάχιστο αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα

ζάχαρη, μέλι και τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και το αλάτι. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Ανοίξτε το μετά σε ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 40x30 εκατοστά. Κόψτε με το μαχαίρι τετράγωνα κομμάτια ζύμης με διαστάσεις 1x1 εκατοστό.

Ρίξτε τα κομμάτια ζύμης σε καυτό λάδι και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.

Βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας και όσο είναι ζεστά πασπαλίστε τα με ζάχαρη ή περιχύστε τα με μέλι και πασπαλίστε τα με καρύδια.

Τip

Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Πριν την κόψετε σε κομμάτια, αφήστε τη να σταθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μισή ώρα.

Επίσης...

Μπισκότα με Μαρμελάδα

Η συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με μπισκότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός με Μπισκότα

Η συνταγή για κορμό με μπισκότα.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικα Γεμιστά Μπισκότα με Μέλι

Η συνταγή για χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι.

Μπουκιές με Νέκταρ Τριαντάφυλλου

Πώς θα φτιάξετε μπουκιές με νέκταρ τριαντάφυλλου (ροδόνερο).

Αγγελικά Μάτια

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Καρυδάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καρυδάκια.

Τρουφάκια με Αποξηραμένα Φρούτα και Μαρμελάδα

Η συνταγή για τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.

Φιογκάκια

Πώς θα φτιάξετε φιογκάκια.

Χριστουγεννιάτικα Μπαλάκια

Πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπαλάκια.

Γεμιστά Γλυκάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γεμιστά γλυκάκια.