ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φανουρόπιτα

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

Υλικά για 1 φόρμα με διάμετρο 24 εκ.

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 ml σπορέλαιο

300 γρ. ζάχαρη

250 ml χυμό πορτοκαλιού

2 κ.γλ. κανέλα

λίγο τριμμένο γαρίφαλο

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη

άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σπορέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.

Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.

Ενώστε τα δύο μίγματα και αδειάστε τα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη όταν κρυώσει.

Τip

Ένα πολύ νόστιμο κέικ και για περιόδους νηστείας.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.