ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φανουρόπιτα

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

Υλικά για 1 φόρμα με διάμετρο 24 εκ.

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 ml σπορέλαιο

300 γρ. ζάχαρη

250 ml χυμό πορτοκαλιού

2 κ.γλ. κανέλα

λίγο τριμμένο γαρίφαλο

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη

άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σπορέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.

Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.

Ενώστε τα δύο μίγματα και αδειάστε τα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη όταν κρυώσει.

Τip

Ένα πολύ νόστιμο κέικ και για περιόδους νηστείας.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.