ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σφολιατίνια με Κανέλα στη Στιγμή

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1-2 αυγά

1 κ.σ. κανέλα σκόνη

3 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας στον πάγκο μας, κρύα, από το ψυγείο, και με πινέλο τα αλείφουμε με το αβγό, που προηγουμένως θα το χτυπήσουμε με λίγο νερό.

Σε μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη και μοιράζουμε το μείγμα πασπαλίζοντας στα δύο φύλλα. Με μαχαίρι χαράζουμε το κάθε φύλλο στη μέση και ύστερα σε κομμάτια των 2 εκ. περίπου. Στρίβουμε το κάθε κομμάτι και το βάζουμε στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20', μέχρι να ροδίσουν.

Τρώγονται ζεστά, γιατί όταν κρυώσει η σφολιάτα, αφήνει μια λιπαρότητα στο στόμα.

Αν περισσέψουν, τα περνάμε μια στιγμή από τον φούρνο ή από αντικολλητικό τηγάνι. Ξαναζωντανεύουν στη στιγμή.

Tip

Αντί για σουσάμι, μπορούμε να βάλουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς ή και τίποτα απολύτως.

Επίσης...

Τάρτα Καραμέλας με Ψιχουλιαστή Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε τάρτα καραμέλας με ψιχουλιαστή ζύμη.

Τάρτα με Μαρμελάδα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με μαρμελάδα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα με Μπισκότα και Αφράτη Κρέμα Γιαουρτιού

Η συνταγή για τάρτα με μπισκότα και αφράτη κρέμα γιαουρτιού.

Αμέθυστα Καρύδας

Πώς θα φτιάξετε αμέθυστα καρύδας.

Μπισκότα με Κεράσι και Φουντούκι

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπισκότα με κεράσι και φουντούκι.

Τραγανά Μπισκότα με Ελαιόλαδο

Η συνταγή για τραγανά μπισκότα με ελαιόλαδο.

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Ατσμάδες με Μαγιά

Η συνταγή για ατσμάδες με μαγιά.

Τσατάλια Μικρασιάτικα

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα τσατάλια.

Χιονούλα

Φοντάν διαφορετικό, στρουμπουλό, χορταστικό, μαλακό και βελούδινο.