Υλικά
3 λευκόσαρκα ροδάκιναΥλικά
½ φλ. μπράντι
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Για την τάρτα
1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλ. αλεύρι βρώμης
½ φλ. βούτυρο
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
300 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορνφλάουρ
2 ολόκληρα αβγά και 2 κρόκοι αβγών
2 δόσεις βανιλίνης
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ροδάκινα και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Τα χωρίζουμε στη μέση, τα κόβουμε σε 6 κάθετα κομμάτια και τα βάζουμε να μαριναριστούν με τη ζάχαρη και το μπράντι.
Ετοιμάζουμε την τάρτα: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μέγεθος ζαριού.
Τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.
Ρίχνουμε 3 -4 κ.σ παγωμένο νερό και ζυμώνουμε γρήγορα, σφίγγοντας τη ζύμη πολλές φορές, μέχρι να σχηματισθεί μια μπάλα.
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη ένα κομμάτι σαν παιδική γροθιά και ανοίγουμε την υπόλοιπη σε φύλλο με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία, καλύπτουμε με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με χαρτί με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια.
Την ψήνουμε άδεια για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για να πήξει (δεν το αφήνουμε να βράσει).
Απλώνουμε την κρέμα επάνω στην τάρτα και από πάνω αραδιάζουμε τα ροδάκινα.
Πλάθουμε ένα κορδόνι με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και το κόβουμε σε 12 κομμάτια.
Με το ένα κομμάτι του κορδονιού σχηματίζουμε ένα κύκλο και τον τοποθετούμε στο κέντρο της κρέμας.
Τοποθετούμε τα άλλα 11 ακτινωτά σε ίση απόσταση μεταξύ τους.
Ανάμεσα τοποθετούμε τα ροδάκινα.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 25-30 λεπτά.Α.Τ.