Υλικά
4 ροδάκινα λευκόσαρκα Υλικά
8 κ.γ βούτυρο
8 κ.γ. μέλι
Τριμμένη κανέλα
Για το παγωτό
120 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 φλ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι καραμέλας
1 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το παγωτό: βάζουμε το μασκαρπόνε και το συμπυκνωμένο γάλα σε βαρύ μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη και το το αλάτι.
Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.
Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα: τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με το κοίλο μέρος προς τα πάνω.
Βάζουμε στη λακουβίτσα που έχει αφήσει το κουκούτσι από ½ κ.γ.
βούτυρο και 1 κ.γ.μέλι και μια πρέζα κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι καραμέλας: βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε από 2 μισά ροδάκινου σε πιάτο και συνοδεύουμε με το παγωτό και το σιρόπι καραμέλας.
Α.Τ.