Υλικά
Για τη βάσηΥλικά
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
5 φύλλα ζελατίνης
Για τη σάλτσα
350 γρ. φραμπουάζ (σμέουρα) κατεψυγμένα*
2 ½ κ.γ. κορνφλάουρ
3 κ.σ. ζάχαρη
1/3 φλ. νερό
Εκτέλεση
Ψιλοτρίβουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα (να μην γίνουν σκόνη).
Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Στρώνουμε ισόπαχα το μείγμα των μπισκότων στη βάση μιας φόρμας με σούστα (που αφαιρείται το εξωτερικό μέρος) διαμέτρου 20 εκ.
και ύψους 4 εκ.
πιέζοντάς το με την παλάμη ή με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού ή το πίσω μέρος ενός ποτηριού ή ενός μπουκαλιού.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την κρέμα: μουσκεύουμε την ζελατίνη σε απλωτό μπολάκι με κρύο νερό.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Στύβουμε τις ζελατίνες, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με πολύ λίγο καυτό νερό και ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην κρούστα αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: αποψύχουμε τα φραμπουάζ (σμέουρα).
Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο κρύο νερό.
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το διαλυμένο κορνφλάουρ.
Προσθέτουμε τα φραμπουάζ και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει βράση το μείγμα και βράζουμε άλλο 1 λεπτό.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν το τσιζ κέικ έχει πήξει τελείως, το καλύπτουμε με τη σάλτσα, αφήνουμε στο ψυγείο άλλες 2 ώρες και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα.
A.T.