Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι Υλικά
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
1 δόση βανιλίνη
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
½ φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. μέλι
2 αβγά
¼ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 -3 κ.σ. νερό
Για την κρέμα
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα γάλακτος
1 δόση βανιλίνη
Για τη γαρνιτούρα
1 κ. σύκα
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, τη βανιλίνη και το μοσχοκάρυδο σε μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αβγά με το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
Τινάζουμε για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι.
Ψήνουμε 50 λεπτά –1 ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.Φτιάχνουμε την κρέμα: χτυπάμε με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν, γύρω στα 3-4 λεπτά.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε φέτες.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ με την κρέμα, στρώνουμε τα σύκα επάνω και ρίχνουμε σε κορδόνι το μέλι.
A.T.