Υλικά
Υλικά
3 λεμόνια
2 κσ ξύσμα λεμονιού
1 φρέσκο ανανά, κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα ζάχαρη
Παρασκευή
Στύβουμε τα λεμόνια και τοποθετούμε το χυμό μαζί με τα κομμάτια του ανανά σε ένα μπλέντερ.
Χτυπάμε μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα.
Περνάμε το μείγμα μέσα από ένα ψιλό σουρωτήρι και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 κούπας από το μείγμα των φρούτων και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα σε μια παγωτομηχανή και αφήνουμε μέχρι να πήξει.
Καταψύχουμε ανάλογα με τις οδηγίες που δίνει για σορμπέ.