Υλικά
υλικά
1 κ. κεράσια μαύρα, τραγανά
1 μπουκάλι κρασί ροζέ ή κόκκινο (π.χ. Αγιωργίτικο)
150 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
3 αστεροειδείς γλυκάνισους
1/2 λεμόνι
1 σφηνάκι κιρς (απόσταγμα κερασιών) προαιρετικά
2 κ.σ. κορν φλάουρ
παρασκευή
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, χωρίς να τα πετάξουμε.
Πασπαλίζουμε τα κεράσια με το κορν φλάουερ και τα αφήνουμε σε μπολ.
Βάζουμε σε ανάλογη κατσαρόλα το κρασί με τα μπαχαρικά, τα κουκούτσια, τη ζάχαρη και το λεμόνι, κομμένο σε φέτες με τη φλούδα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20'.
Κατόπιν στραγγίζουμε το υγρό και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με τα κεράσια.
Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'-12'.
Προσθέτουμε το κιρς, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τη "σούπα" πολύ κρύα γιά επιδόρπιο, σε βαθειά πιάτα, σκέτη ή με μπάλα παγωτού βανίλια.