Υλικά
υλικά
2 φλ.τσ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
2 φλ.τσ. κοπανισμένη φρυγανιά λευκή
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
500 γρ. φύλλο κρούστας
λίγη ζάχαρη άχνη
γιά το σιρόπι:
4 φλ.τσ. ζάχαρη
1 3/4 φλ.τσ. νερό
1 λεμόνι, το χυμό
1/2 πορτοκάλι σε φέτες (με τη φλούδα)
8 σπόρους καρδάμωμο (προαιρετικά)
παρασκευή
Αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης σ' ένα μπολ.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο.
Λαδώνουμε ένα φύλλο και το κόβουμε σε τρεις λωρίδες.
Διπλώνουμε κάθε λωρίδα στη μέση και απλώνουμε στην άκρη 1 κ.σ από τη γέμιση καρυδιού.
Γυρίζουμε λίγο τις πλαϊνές άκρες προς το κέντρο και τυλίγουμε σε μπουρεκάκι.
Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα λαδώνουμε από πάνω.
Τα ψήνουμε στο φούρνο περίπου 40', μέχρι να ροδίσουν.Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 6'-7' (από τη στιγμή που θα κοχλάσει).
Το σουρώνουμε.
Αφήνουμε τα μπουρεκάκια να μισοκρυώσουν και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.