Follow us

Παγωτό φράουλα σε χωνάκι

Παγωτό φράουλα σε χωνάκι

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

600 γρ. φράουλες

300 γρ. ζάχαρη

360 γρ. νερό (2 1/2 φλιτζ.)

120 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη καλά σε σαντιγί

Χυμός 1 λεμονιού

Σερβίρισμα: Έτοιμα χωνάκια παγωτού, φετούλες φράουλας

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες.

Τις πολτοποιούμε και βάζουμε τον πολτό μέσα σε ένα μπολ.



Φτιάχνουμε με το νερό και τη ζάχαρη ελαφρύ σιρόπι (αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις).

Ρίχνουμε το σιρόπι και το χυμό του λεμονιού στον πολτό της φράουλας.

Όταν ο πολτός κρυώσει, προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος την αναμειγνύουμε καλά για να μοιραστεί ομοιόμορφα στο μείγμα.



Μεταφέρουμε το μείγμα του παγωτού σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Όταν το παγωτό παγώσει, το βγάζουμε, το χτυπάμε με μίξερ για να μην κάνει κρυστάλλους· το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Κάνουμε το ίδιο κάθε 20 λεπτά, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή του παγωτού.

Αφήνουμε το παγωτό στη συντήρηση για μισή ώρα περίπου, πριν από το σερβίρισμα.

Το σερβίρουμε στα χωνάκια και διακοσμούμε με φετούλες από φράουλα.



Σημ.: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, εάν είναι διαθέσιμη, αντί για πάγωμα στην κατάψυξη.




Φτιάχνουμε με το νερό και τη ζάχαρη ελαφρύ σιρόπι (αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις). Ρίχνουμε το σιρόπι και το χυμό του λεμονιού στον πολτό της φράουλας. Όταν ο πολτός κρυώσει, προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος την αναμειγνύουμε καλά για να μοιραστεί ομοιόμορφα στο μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα του παγωτού σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το παγωτό παγώσει, το βγάζουμε, το χτυπάμε με μίξερ για να μην κάνει κρυστάλλους· το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Κάνουμε το ίδιο κάθε 20 λεπτά, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή του παγωτού. Αφήνουμε το παγωτό στη συντήρηση για μισή ώρα περίπου, πριν από το σερβίρισμα. Το σερβίρουμε στα χωνάκια και διακοσμούμε με φετούλες από φράουλα. Σημ.: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, εάν είναι διαθέσιμη, αντί για πάγωμα στην κατάψυξη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.