Follow us

Πουρές με Πράσο και Σελινόριζα

Ένα πρωτότυπο και νόστιμο συνοδευτικό στο γιορτινό τραπέζι.

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Υλικά

3 μεγάλες σελινόριζες

3 πράσα

2 σκελίδες σκόρδο

3 πατάτες μέτριες

2 μεγάλα καρότα

1 κ.γλ. ξερό θυμάρι

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένο και για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά τις σελινόριζες, τα πράσα, το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα λαχανικά σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε σε λεκάνη τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε μαζί με τον μαϊντανό στο μπλέντερ ή στο μούλτι ή με ραδβομίξερ. Ίσως χρειαστεί λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα αν δείτε ότι σας βγαίνει πολύ σφιχτός ο πουρές.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το λεμόνι και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό τον πουρέ.

Ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.