ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Συκώτι σε Σάλτσα Κρασιού

Η συνταγή για συκώτι σε σάλτσα κρασιού.

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1/4 λίτρου ξηρό λευκό κρασί

1/2 λίτρου ζωμός

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα

1 χούφτα μαϊντανό

αλατοπίπερο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κύμινο σκόνη

250 γρ. μανιτάρια

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες.

Στη συνέχεια σε τηγάνι βαθύ (προσοχή, όχι πάρα πολύ καυτό!) ρίχνουμε το συκώτι και τηγανίζουμε.

Όταν ροδίσουν, ριχνουμε το αλεύρι, αφήνουμε να πάρει χρώμα ανακατεύοντας και στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Βράζουμε λίγο προσθέτουμε το ζωμό, θρυμματισμένο σκόρδο και βότανα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει και πάλι ελαφρώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι.

Όταν τα μανιτάρια πάρουν χρώμα, σβήνουμε με λίγο νερό ή λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο συκώτι.

Τέλος βάζουμε και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε σε πολύ λίγο λάδι.

Σερβίρουμε το συκώτι και από πάνω τα τηγανητά κρεμμύδια.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.