ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Συκώτι σε Σάλτσα Κρασιού

Η συνταγή για συκώτι σε σάλτσα κρασιού.

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1/4 λίτρου ξηρό λευκό κρασί

1/2 λίτρου ζωμός

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα

1 χούφτα μαϊντανό

αλατοπίπερο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κύμινο σκόνη

250 γρ. μανιτάρια

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες.

Στη συνέχεια σε τηγάνι βαθύ (προσοχή, όχι πάρα πολύ καυτό!) ρίχνουμε το συκώτι και τηγανίζουμε.

Όταν ροδίσουν, ριχνουμε το αλεύρι, αφήνουμε να πάρει χρώμα ανακατεύοντας και στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Βράζουμε λίγο προσθέτουμε το ζωμό, θρυμματισμένο σκόρδο και βότανα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει και πάλι ελαφρώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι.

Όταν τα μανιτάρια πάρουν χρώμα, σβήνουμε με λίγο νερό ή λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο συκώτι.

Τέλος βάζουμε και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε σε πολύ λίγο λάδι.

Σερβίρουμε το συκώτι και από πάνω τα τηγανητά κρεμμύδια.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.