ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Συκώτι σε Σάλτσα Κρασιού

Η συνταγή για συκώτι σε σάλτσα κρασιού.

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1/4 λίτρου ξηρό λευκό κρασί

1/2 λίτρου ζωμός

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα

1 χούφτα μαϊντανό

αλατοπίπερο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κύμινο σκόνη

250 γρ. μανιτάρια

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες.

Στη συνέχεια σε τηγάνι βαθύ (προσοχή, όχι πάρα πολύ καυτό!) ρίχνουμε το συκώτι και τηγανίζουμε.

Όταν ροδίσουν, ριχνουμε το αλεύρι, αφήνουμε να πάρει χρώμα ανακατεύοντας και στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Βράζουμε λίγο προσθέτουμε το ζωμό, θρυμματισμένο σκόρδο και βότανα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει και πάλι ελαφρώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι.

Όταν τα μανιτάρια πάρουν χρώμα, σβήνουμε με λίγο νερό ή λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο συκώτι.

Τέλος βάζουμε και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε σε πολύ λίγο λάδι.

Σερβίρουμε το συκώτι και από πάνω τα τηγανητά κρεμμύδια.

Επίσης...

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φιλέτο Wellington

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Beef Wellington.

Σάντουιτς Fried Bologna

Η συνταγή για ένα φανταστικό σάντουιτς με τηγανητή μορταδέλα Bologna.

Μεξικάνικη Πίτσα

Πώς θα φτιάξεις μία πραγματικά ξεχωριστή πίτσα, made in Mexico.