ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σούπα με Κάστανα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σούπα με κάστανα.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

Υλικά

500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

1 ξερό κρεμμύδι σε μικρότερα κομμάτια

2 πράσα σε ροδέλες

2 κλωναράκια σέλερι

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου

125 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

βρασμένα και τριμμένα κάστανα & φρέσκο θυμάρι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σέλερι με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Προσθέστε τα κάστανα και τον ζωμό κοτόπουλου.

Αλατοπιπερώστε και βράστε τη σούπα για 20 λεπτά.

Πολτοποιήστε τη στο μπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.

Γαρνίρετε με τα τριμμένα κάστανα και το θυμάρι.

Tip

Για να χυλώσει περισσότερο, προσθέστε μια μεγάλη τριμμένη πατάτα. Μην ξεχάσετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγο πριν σερβίρετε.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.