ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Mπριάμ και Γεμιστά με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μπριάμ και γεμιστά με κιμά.

ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για τα γεμιστά:

6 ντομάτες

8 πιπεριές

5 μελιτζάνες

300 γρ. κιμά

1 και 1/4 περίπου κούπας ρύζι

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 κούπα χυμό ντομάτας και το εσωτερικό από τις ντομάτες που αδειάσαμε

1 κουταλιά πελτέ

2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα

1/2 κουταλάκι

ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

1 και 1/2 κούπας λάδι

Για το μπριάμ:

4 πατάτες μέτριες

4 κολοκυθάκια μέτρια

3 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες τις ανοίγουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι. Το ίδιο κάνουμε και για τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λάδι και μέσα σ’ αυτό τον κιμά και το κρεμμύδι με το σκόρδο (τριμμένα) και σοτάρουμε ελαφρά. Ύστερα ρίχνουμε το κολοκυθάκι και αυτό τριμμένο.

Αφού σοταριστεί και αυτό για λίγο ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Ύστερα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο το ρύζι αλάτι πιπέρι και ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε μ’ αυτό το μείγμα τα λαχανικά μας και αραδιάζουμε στο μισό ταψί.

Έπειτα σε μια λεκάνη κόβουμε τις πατάτες όχι πολύ χοντρές και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Βάζουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο ταψί.

Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και το βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες και τα κολοκύθια.

Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ντομάτας (έχουμε πολτοποιήσει το εσωτερικό της ντομάτας) και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει το φαγητό μας και να μείνει μ’ ελάχιστη σάλτσα.

Επίσης...

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Ελαφρύ Στιφάδο στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα ελαφρύ στιφάδο στο φούρνο.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Πικάντικοι Κεφτέδες με Σάλτσα Δυόσμου

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους πικάντικους κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.