ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Mπριάμ και Γεμιστά με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μπριάμ και γεμιστά με κιμά.

ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για τα γεμιστά:

6 ντομάτες

8 πιπεριές

5 μελιτζάνες

300 γρ. κιμά

1 και 1/4 περίπου κούπας ρύζι

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 κούπα χυμό ντομάτας και το εσωτερικό από τις ντομάτες που αδειάσαμε

1 κουταλιά πελτέ

2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα

1/2 κουταλάκι

ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

1 και 1/2 κούπας λάδι

Για το μπριάμ:

4 πατάτες μέτριες

4 κολοκυθάκια μέτρια

3 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες τις ανοίγουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι. Το ίδιο κάνουμε και για τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λάδι και μέσα σ’ αυτό τον κιμά και το κρεμμύδι με το σκόρδο (τριμμένα) και σοτάρουμε ελαφρά. Ύστερα ρίχνουμε το κολοκυθάκι και αυτό τριμμένο.

Αφού σοταριστεί και αυτό για λίγο ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Ύστερα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο το ρύζι αλάτι πιπέρι και ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε μ’ αυτό το μείγμα τα λαχανικά μας και αραδιάζουμε στο μισό ταψί.

Έπειτα σε μια λεκάνη κόβουμε τις πατάτες όχι πολύ χοντρές και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Βάζουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο ταψί.

Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και το βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες και τα κολοκύθια.

Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ντομάτας (έχουμε πολτοποιήσει το εσωτερικό της ντομάτας) και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει το φαγητό μας και να μείνει μ’ ελάχιστη σάλτσα.

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.