ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Mπριάμ και Γεμιστά με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μπριάμ και γεμιστά με κιμά.

ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για τα γεμιστά:

6 ντομάτες

8 πιπεριές

5 μελιτζάνες

300 γρ. κιμά

1 και 1/4 περίπου κούπας ρύζι

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 κούπα χυμό ντομάτας και το εσωτερικό από τις ντομάτες που αδειάσαμε

1 κουταλιά πελτέ

2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα

1/2 κουταλάκι

ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

1 και 1/2 κούπας λάδι

Για το μπριάμ:

4 πατάτες μέτριες

4 κολοκυθάκια μέτρια

3 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες τις ανοίγουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι. Το ίδιο κάνουμε και για τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λάδι και μέσα σ’ αυτό τον κιμά και το κρεμμύδι με το σκόρδο (τριμμένα) και σοτάρουμε ελαφρά. Ύστερα ρίχνουμε το κολοκυθάκι και αυτό τριμμένο.

Αφού σοταριστεί και αυτό για λίγο ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Ύστερα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο το ρύζι αλάτι πιπέρι και ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε μ’ αυτό το μείγμα τα λαχανικά μας και αραδιάζουμε στο μισό ταψί.

Έπειτα σε μια λεκάνη κόβουμε τις πατάτες όχι πολύ χοντρές και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Βάζουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο ταψί.

Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και το βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες και τα κολοκύθια.

Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ντομάτας (έχουμε πολτοποιήσει το εσωτερικό της ντομάτας) και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει το φαγητό μας και να μείνει μ’ ελάχιστη σάλτσα.

Επίσης...

Πρωτότυπα Κεφτεδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και πρωτότυπα κεφτεδάκια.

Το ρεβιθάτο Στύψης του Γιάννη Πατσόπουλου

Ένα θαυμάσιο ταξίδι στην κουζίνα της Μυτιλήνης, με ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του νησιού υπό το πρίσμα του σεφ του 360 Cocktail Bar Restaurant.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδο-Μελιτζανόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κιμαδο-μελιτζανόπιτα.

Πίτα με Κρέας, Πράσα και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με κρέας, πράσα και τυρί.

Τηγανόπιτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τηγανόπιτες με κιμά.

Μουσακόπιτα

Πώς θα φτιάξετε μία επική μουσακόπιτα.

Μπιφτέκια Γεμιστά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γεμιστά μπιφτέκια.

Κολοκυθάκια με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια με λουκάνικο.

Κεφτέδες με Μελιτζάνα στο Φούρνο

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους κεφτέδες με μελιτζάνα στο φούρνο.

Πίτσα με Φέτα και Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμη πίτσα με φέτα και λουκάνικο.

Ιρλανδικό Banger Roll

Η συνταγή για τη λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας που θυμίζει hot dog.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.