ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

ΜΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Υλικά

2 κιλά φρέσκα μύδια

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. βούτυρο

¼ ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο

1 ποτήρι (κρασιού ή νερού) πολύ καλό λευκό, ξηρό κρασί

1 πιπερίτσα τσίλι λεπτοκομμένη σε ροδέλες

κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι χοντρό (και λίγο ψιλό)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια: αφαιρούμε με την ανάποδη ενός μαχαιριού (ή με συρματάκι) οτιδήποτε υπάρχει στο κέλυφός τους. Αφαιρούμε το "γένι" τους, τραβώντας το προς την πλατιά μεριά του όστρακου. Τα ξεπλένουμε σε τρυπητό δυο φορές με κρύο νερό, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα φυλάμε κάπου όπου έχει δροσιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρέ: το χαράζουμε οριζοντίως και ύστερα το κόβουμε καθέτως.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις γίνουν διάφανα (δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα), ρίχνουμε την πιπερίτσα τσίλι, τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά, ανοίγουμε, προσθέτουμε τις σκελίδες το σκόρδο ολόκληρες (ή ψιλοκομμένες οι fun της γεύσης του), τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αφήνουμε να μειωθούν τα ζουμιά και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα / βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από το μάτι και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.

Δένουμε το ζωμό τους με την κρέμα γάλακτος (η οποία, γευστικά, δεν προσθέτει τίποτε).

Σερβίρουμε τα μύδια σε μπολάκι, αλατοπιπερώνουμε (αφού ελέγξουμε την αλμυράδα τους), ενώ σε άλλο μπολάκι βάζουμε τις πατάτες που έχουμε παράλληλα τηγανίσει. Ανά τέσσερα άτομα προσθέτουμε κι ένα μεγάλο μπολ για τα άδεια κελύφη. Σερβίρουν τέσσερα άτομα.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.