ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

ΜΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Υλικά

2 κιλά φρέσκα μύδια

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. βούτυρο

¼ ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο

1 ποτήρι (κρασιού ή νερού) πολύ καλό λευκό, ξηρό κρασί

1 πιπερίτσα τσίλι λεπτοκομμένη σε ροδέλες

κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι χοντρό (και λίγο ψιλό)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια: αφαιρούμε με την ανάποδη ενός μαχαιριού (ή με συρματάκι) οτιδήποτε υπάρχει στο κέλυφός τους. Αφαιρούμε το "γένι" τους, τραβώντας το προς την πλατιά μεριά του όστρακου. Τα ξεπλένουμε σε τρυπητό δυο φορές με κρύο νερό, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα φυλάμε κάπου όπου έχει δροσιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρέ: το χαράζουμε οριζοντίως και ύστερα το κόβουμε καθέτως.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις γίνουν διάφανα (δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα), ρίχνουμε την πιπερίτσα τσίλι, τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά, ανοίγουμε, προσθέτουμε τις σκελίδες το σκόρδο ολόκληρες (ή ψιλοκομμένες οι fun της γεύσης του), τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αφήνουμε να μειωθούν τα ζουμιά και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα / βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από το μάτι και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.

Δένουμε το ζωμό τους με την κρέμα γάλακτος (η οποία, γευστικά, δεν προσθέτει τίποτε).

Σερβίρουμε τα μύδια σε μπολάκι, αλατοπιπερώνουμε (αφού ελέγξουμε την αλμυράδα τους), ενώ σε άλλο μπολάκι βάζουμε τις πατάτες που έχουμε παράλληλα τηγανίσει. Ανά τέσσερα άτομα προσθέτουμε κι ένα μεγάλο μπολ για τα άδεια κελύφη. Σερβίρουν τέσσερα άτομα.

Επίσης...

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Καλκάνι με Πάτατες

Μία θαυμάσια συνταγή για καλκάνι με πατάτες.

Σουπιές Κρασάτες με Κανέλα

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες με κανέλα.

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

Οι πιο Νόστιμες Γαρίδες Tempura

Η συνταγή για γαρίδες tempura.

Φιλέτα Ψαριού Ψημένα σε Μαρουλόφυλλα

Η συνταγή για φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα.

Φιλέτα Μπακαλιάρου με Σάλτσα Ελιάς και Λιαστής Ντομάτας

Μία συνταγή από την Πορτογαλία, όπου μαγειρεύουν τον μπακαλιάρο με εκατοντάδες τρόπους.

Pasta με Γαρίδες και Κολοκυθάκι

Η συνταγή για μία νόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες και κολοκυθάκι.