ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

ΜΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Υλικά

2 κιλά φρέσκα μύδια

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. βούτυρο

¼ ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο

1 ποτήρι (κρασιού ή νερού) πολύ καλό λευκό, ξηρό κρασί

1 πιπερίτσα τσίλι λεπτοκομμένη σε ροδέλες

κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι χοντρό (και λίγο ψιλό)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια: αφαιρούμε με την ανάποδη ενός μαχαιριού (ή με συρματάκι) οτιδήποτε υπάρχει στο κέλυφός τους. Αφαιρούμε το "γένι" τους, τραβώντας το προς την πλατιά μεριά του όστρακου. Τα ξεπλένουμε σε τρυπητό δυο φορές με κρύο νερό, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα φυλάμε κάπου όπου έχει δροσιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρέ: το χαράζουμε οριζοντίως και ύστερα το κόβουμε καθέτως.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις γίνουν διάφανα (δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα), ρίχνουμε την πιπερίτσα τσίλι, τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά, ανοίγουμε, προσθέτουμε τις σκελίδες το σκόρδο ολόκληρες (ή ψιλοκομμένες οι fun της γεύσης του), τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αφήνουμε να μειωθούν τα ζουμιά και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα / βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από το μάτι και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.

Δένουμε το ζωμό τους με την κρέμα γάλακτος (η οποία, γευστικά, δεν προσθέτει τίποτε).

Σερβίρουμε τα μύδια σε μπολάκι, αλατοπιπερώνουμε (αφού ελέγξουμε την αλμυράδα τους), ενώ σε άλλο μπολάκι βάζουμε τις πατάτες που έχουμε παράλληλα τηγανίσει. Ανά τέσσερα άτομα προσθέτουμε κι ένα μεγάλο μπολ για τα άδεια κελύφη. Σερβίρουν τέσσερα άτομα.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Τσιπούρες στο Φούρνο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες τσιπούρες στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Ψαριού με Ζυμαρικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο φιλέτο ψαριού με λαχανικά.

Μπακαλιάρος με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με ρεβίθια.

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

Γλώσσες στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες γλώσσες στη λαδόκολλα.

Μπακαλιάρος Στιφάδο, στο Φούρνο

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο στιφάδο.

Ψάρι με Αγκινάρες

Η πιο νόστιμη συνταγή για ψάρι με αγκινάρες.

Μπακαλιάρος με Χόρτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με χόρτα στο φούρνο.

Πέρκα με Σάλτσα Μουστάρδας

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με σάλτσα μουστάρδας.

Μπακαλιάρος με Σπανάκι και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σπανάκι και μανιτάρια.

Μπακαλιάρος με Γίγαντες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με γίγαντες.