ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μικρά Ψωμάκια με Βότανα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μικρά ψωμάκια με βότανα.

ΜΙΚΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι σκληρό

280 γρ. χλιαρό γάλα

1 αυγό

10 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

20 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι

3 γρ. χοντρό αλάτι

8 γρ. ζεστό νερό

8 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε 180 γραμμάρια χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά σε αυτό.

Προσθέτουμε το μέλι, τα 160 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει και να φουσκαλιάσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, μακριά από κρύα ρεύματα αέρα.

Αφού φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα (100 γρ) και μέρος από το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο.

Προσθέτουμε αυγό, αλάτι, ζάχαρη και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε το λάδι και τα βότανα και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ,μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσες μπάλες των 150 γρ. και τεντώνουμε κάθε κομμάτι της ζύμης περίπου το πάχος ενός δακτύλου όχι με κύλινδρο, αλλά απλώνουμε με το χέρι μας εύκολα, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα στρωμένο ταψί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για 40 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 40 λεπτά κάνουμε μικρά λακκάκια με τα δάχτυλα, ανακατεύουμε με ένα μπολάκι το χοντρό αλάτι, το ζεστό νερό και το ελαιόλαδο και αλείφουμε τα ψωμάκια.

Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο δεντρολίβανο, ή θυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Αφού ψηθούν, αφαιρούμε από το φούρνο και τα βάζουμε σε σχάρα.

Επίσης...

Τάρτα στη Φόρμα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα στη φόρμα.

Στρόμπολι

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυτή την ιδιαίτερη πίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φοκάτσια Γεμιστή με Μορταδέλα

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη λεπτή, τραγανή ζύμη της φοκάτσιας όταν βγαίνει ζεστή από τον φούρνο.

Ψωμάκια-Πιτσάκια

Δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του pizzaiolo για να δώσεις το ιδανικό σχήμα σε αυτά τα εύκολα ατομικά καλτσόνε.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ψωμί Γεμιστό με Παστουρμά

Κάτι ανάμεσα σε ψωμί και πίτα, το παστουρμαδόψωμο γίνεται ένα νοστιμότατο φαγητό αν το συνοδεύσεις με λίγη φέτα, ελιές και μια ντοματοσαλάτα.

Σκορδοψωμάκια Γεμιστά με Τυριά

Μαγικά, αφράτα ψωμάκια, που τα κόβεις στη μέση και τα γεμίζεις με οποιοδήποτε αλλαντικό ή επιπλέον τυρί. Το μυστικό τους είναι στο σκορδοβούτυρο και τα μυρωδικά.

Σταφιδόψωμο με Καρύδια

Με την ελαφριά γλύκα της σταφίδας, το σταφιδόψωμο είναι θύμηση από παιδική ηλικία, αλλά και ένα ψωμάκι θρεπτικό και υγιεινό.

Το Παραδοσιακό Ελιόψωμο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παραδοσιακό ελιόψωμο.

Ψωμί Γεμιστό με Αμύγδαλα και Σαφράν

Οι ξηροί καρποί ταιριάζουν μαγικά με τα ψωμιά. Το σαφράν προσθέτει χρυσό χρώμα σε αυτό το ψωμί, που συνοδεύει ιδανικά όλα τα κίτρινα τυριά.

Ψωμάκια με Γραβιέρα και Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο σε συνδυασμό με τη γραβιέρα δίνει ένα μαγικό άρωμα στο ψωμί.

Σουφλέ με Ψωμί του Τοστ, Ζαμπόν, Τυρί και Ντομάτα

Το μαμαδίστικο σουφλέ με ψωμί του τοστ είναι μια συνταγή που σου λύνει τα χέρια, γιατί χωράει ό,τι περισσεύει στο ψυγείο, γίνεται γρήγορα και εύκολα και αγαπιέται με πάθος.