ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

"Πίτσα" με Ψωμί, Ντομάτα και Μανούρι

Ένας απίστευτος συνδυασμός από ωμή και ψημένη ντομάτα, τηγανητό σκόρδο και μανούρι πάνω σε μια τραγανή βάση από ψημένο μπαγιάτικο ψωμί.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

μέτρια κομμένες φέτες από μπαγιάτικο ψωμί

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

200 γρ. μανούρι τριμμένο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό, πάπρικα ή πιπέρι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

ρίγανη

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε για 30' στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο (στρώνουμε το ταψάκι με χαρτί, για να μην κολλήσουν τα ντοματίνια).

Σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς το σκόρδο μαζί με αλάτι, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις στύβουμε από τα ζουμιά και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με αλάτι, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο και το ξίδι.

Βάζουμε σε ταψί τις φέτες του ψωμιού και τις φρυγανίζουμε στον φούρνο.

Όταν ροδίσουν και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις βάζουμε κοντά τη μία στην άλλη σε πιατέλα και πάνω απλώνουμε την ντομάτα, τα ψητά ντοματίνια, το σκόρδο και το μανούρι.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.