ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αγκινάρες με Γαρίδες

Οι αγκινάρες παντρεύονται ιδανικά με όλα τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά

12 αγκινάρες

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή καθαρισμένες (όποιο μέγεθος προτιμάτε)

1 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο και 4 κ.σ. για τις γαρίδες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε χοντρά κομμάτια

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

2 κλωναράκια σέλινο

1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι του κρασιού ούζο

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με νερό, στο οποίο προσθέτουμε τον χυμό από το 1 λεμόνι και τις λεμονόκουπες.

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1 φλιτζ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις αγκινάρες, κομμένες στη μέση και πασπαλισμένες με το αλεύρι, μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Θέλουμε μόνο να μαραθούν λίγο.

Προσθέτουμε μετά το σέλινο και τη 1 σκελίδα σκόρδο, φέρνουμε δυο βόλτες και σβήνουμε με το ούζο. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για ½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.

Όσο μαγειρεύονται, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο και λίγο αλάτι, για ελάχιστο χρόνο, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (αν βάλετε κατεψυγμένες γαρίδες, να τις καθαρίσετε, αλλά να ξέρετε πως οι φρέσκες είναι πιο νόστιμες με το κέλυφος).

Όταν οι αγκινάρες είναι έτοιμες, ρίχνουμε τις γαρίδες με το σκορδάκι τους στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 5'.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνουμε τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αυτό το φαγητό είναι ακόμα νοστιμότερο την επόμενη μέρα!

Tip

Γίνεται και με κατεψυγμένες αγκινάρες, αλλά η γεύση της φρέσκιας είναι το κάτι άλλο! Αντί για γαρίδες, μπορούμε να βάλουμε καραβίδες ή και καλαμαράκια.

Επίσης...

Σπανακόρυζο με Καλαμπόκι

Η συνταγή για σπανακόρυζο με καλαμπόκι.

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.