ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αγκινάρες με Γαρίδες

Οι αγκινάρες παντρεύονται ιδανικά με όλα τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά

12 αγκινάρες

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή καθαρισμένες (όποιο μέγεθος προτιμάτε)

1 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο και 4 κ.σ. για τις γαρίδες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε χοντρά κομμάτια

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

2 κλωναράκια σέλινο

1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι του κρασιού ούζο

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με νερό, στο οποίο προσθέτουμε τον χυμό από το 1 λεμόνι και τις λεμονόκουπες.

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1 φλιτζ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις αγκινάρες, κομμένες στη μέση και πασπαλισμένες με το αλεύρι, μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Θέλουμε μόνο να μαραθούν λίγο.

Προσθέτουμε μετά το σέλινο και τη 1 σκελίδα σκόρδο, φέρνουμε δυο βόλτες και σβήνουμε με το ούζο. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για ½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.

Όσο μαγειρεύονται, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο και λίγο αλάτι, για ελάχιστο χρόνο, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (αν βάλετε κατεψυγμένες γαρίδες, να τις καθαρίσετε, αλλά να ξέρετε πως οι φρέσκες είναι πιο νόστιμες με το κέλυφος).

Όταν οι αγκινάρες είναι έτοιμες, ρίχνουμε τις γαρίδες με το σκορδάκι τους στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 5'.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνουμε τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αυτό το φαγητό είναι ακόμα νοστιμότερο την επόμενη μέρα!

Tip

Γίνεται και με κατεψυγμένες αγκινάρες, αλλά η γεύση της φρέσκιας είναι το κάτι άλλο! Αντί για γαρίδες, μπορούμε να βάλουμε καραβίδες ή και καλαμαράκια.

Επίσης...

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Αλμυρό Κέικ με Σπανάκι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Λαχανάκια Βρυξελλών με Σάλτσα Kung Pao

Η συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με εξωτικό twist.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάκι Φούρνου με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι φούρνου με μελιτζάνες.

Γεμιστές Πιπεριές με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και λαχανικά.

Μπριάμ με Μπιφτέκια στο Φούρνο

Η συνταγή για μπριάμ με μπιφτέκια στο φούρνο.

Ρεβίθια Φούρνου με Ρύζι και Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε ρεβίθια φούρνου με ρύζι και σπανάκι.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο

Η συνταγή για φασολάκια φρέσκα με ζουμερό κοτόπουλο.