ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αγκινάρες α λα Πολίτα

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Υλικά

8 καρδιές αγκινάρας

3 μέτριες πατάτες

3 μέτρια καρότα

2 ξερά κρεμμύδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο

3 μεγάλα λεμόνια

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε όμοια κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια, μόνο το λευκό μέρος. Κρατάμε τα πράσινα φύλλα στην άκρη

Κόβουμε το ένα λεμόνι και αλείφουμε τις καρδιές αγκινάρας.

Στύβουμε το χυμό σε μπολ, συμπληρώνουμε νερό και τις αφήνουμε εκεί ώσπου να τις χρησιμοποιήσουμε

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και γυρίζουμε με την κουτάλα να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουμε και τις αγκινάρες. Από εδώ και στο εξής, ανακατεύουμε το φαΐ, ανακινώντας την κατσαρόλα κυκλικά για να μην διαλυθούν οι αγκινάρες

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.

Ψιλοκόψουμε τον άνηθο και στύβουμε δυο λεμόνια.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τον χυμό λεμονιού

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά ακόμη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.