ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Γιαχνί με Σπανάκι και Μυρωδικά

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες πολύ χοντρές κυδωνάτες

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κόλιαντρο τριμμένο

15 ντοματίνια σε ροδέλες

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθεί και να μελώσει.

Αυτό θα δώσει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό μας.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τον κόλιαντρο και φέρνουμε δυο τρεις βόλτες.

Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και ¾ φλιτζ. νερό.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Είναι πιο νόστιμες όταν δεν έχουν διαλυθεί αλλά κρατούν το σχήμα τους.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip

Γίνεται ωραίο και με μπέιμπι πατατούλες, μόνο όμως αν βρείτε Κύπρου. Οι άλλες είναι εντελώς άνοστες.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.