ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μύδια Αχνιστά

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

Υλικά

1 κιλό Μύδια (πολύ καλά καθαρισμένα)

1 φλ. Κρασί λευκό

Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

1 κ.σ. πολτό Σκόρδου

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

1/2 φλ. Μαϊντανό

1 Πιπεριά τσίλι

1 Λεμόνι (ξύσμα)

Εκτέλεση

Πάνω σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε το τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνουμε τα μύδια και αμέσως προσθέτουμε το κρασί, το πιπέρι και το σκόρδο.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν όλα. Πριν να τα αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το τσίλι, το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και επιπλέον φύλλα μαϊντανού.

Επίσης...

Πατεδάκι

Η συνταγή για ένα νόστιμο πατεδάκι.

Σουπιές με Κριθαράκι

Η συνταγή για σουπιές με κριθαράκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιάρος Πλακί

Η πιο νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο πλακί.

Κεφτέδες με Μπακαλιάρο

Πώς θα φτιάξεις κεφτέδες με μπακαλιάρο.

Γαρίδες με Χυμό Πορτοκάλι και Λεμόνι

Πώς θα φτιάξεις γαρίδες με χυμό πορτοκάλι και λεμόνι.

Ψάρι Ψητό στο Γκριλ

Πώς θα φτιάξεις ψάρι ψητό στο γκριλ.

Γαύρος Τηγανητός Αλλιώς

Η συνταγή για έναν διαφορετικό τηγανητό γαύρο.

Σουπιές με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες σουπιές με ελιές.

Γλυκό Φαγάκι της Μαμάς

Η συνταγή για μία διαφορετική συναγρίδα.

Χταπόδι Σαλάτα

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με χταπόδι.

Παστίτσιο με Τόνο

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με τόνο.

Ρέγγα Στιφάδο

Πώς θα φτιάξεις ρέγγα στιφάδο.