ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μύδια Αχνιστά

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

Υλικά

1 κιλό Μύδια (πολύ καλά καθαρισμένα)

1 φλ. Κρασί λευκό

Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

1 κ.σ. πολτό Σκόρδου

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

1/2 φλ. Μαϊντανό

1 Πιπεριά τσίλι

1 Λεμόνι (ξύσμα)

Εκτέλεση

Πάνω σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε το τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνουμε τα μύδια και αμέσως προσθέτουμε το κρασί, το πιπέρι και το σκόρδο.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν όλα. Πριν να τα αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το τσίλι, το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και επιπλέον φύλλα μαϊντανού.

Επίσης...

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.

Γαρίδες με Κεφαλοτύρι

Η συνταγή για γαρίδες με κεφαλοτύρι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.