ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι

7 μελιτζάνες φλάσκες

4 ντομάτες

3 κουταλιές πελτέ

αλάτι με γεύση μανιταρι

πιπέρι

1 κουταλάκι κέτσαπ

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι λάδι

1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κυβάκια το τοποθετούμε σε μια γάστρα με μισό ποτηράκι λάδι το αλάτι και 1 ποτηράκι κρασί και το αφήνουμε να μαριναριστεί για ένα βράδυ.

Την άλλη μέρα βγάζουμε το μοσχαράκι με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι και το ροδίζουμε για λίγο.

Όταν το ροδίσουμε το ξαναβάζουμε στην γάστρα μέσα στο είδη υπάρχων ζουμί.
Σε ένα μπλέντερ κόβουμε τις 4 ντομάτες και το κρεμμύδι και το ρίχνουμε κι αυτό στη γάστρα.

Ανακατεύουμε τον πελτέ με ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε κι αυτό.

Ρίχνουμε την ζάχαρη και βάζουμε το φαΐ στο φούρνο ( εγώ το ψήνω σε πέτρινο φούρνο) για μία ώρα και το τσεκάρουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας . Αν όχι το αφήνουμε άλλη μισή ώρα.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια για να μην λιώσουν και τις ροδίζουμε κι αυτές στο τηγάνι για λίγο.

Έπειτα τις ρίχνουμε στο κρέας και κουνάμε τη γάστρα για να ανακατευτούν. Ψήνουμε ακόμα 20 λεπτά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην λιώσουν οι μελιτζάνες.

Σερβίρουμε το πιάτο με το φαγητό και για ένα δροσιστικό συνοδευτικό κόβουμε μια ντομάτα από πάνω κι αδειάζουμε το εσωτερικό της σε ένα πιατάκι, κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια λίγο αγγουράκι, λίγη ντομάτα και λίγο αγγουράκι τουρσί ή κάπαρη. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε την ντομάτα και περιχύνουμε με σος από γιαούρτι, μουστάρδα και μια σταγόνα κέτσαπ.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.