ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι

7 μελιτζάνες φλάσκες

4 ντομάτες

3 κουταλιές πελτέ

αλάτι με γεύση μανιταρι

πιπέρι

1 κουταλάκι κέτσαπ

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι λάδι

1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κυβάκια το τοποθετούμε σε μια γάστρα με μισό ποτηράκι λάδι το αλάτι και 1 ποτηράκι κρασί και το αφήνουμε να μαριναριστεί για ένα βράδυ.

Την άλλη μέρα βγάζουμε το μοσχαράκι με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι και το ροδίζουμε για λίγο.

Όταν το ροδίσουμε το ξαναβάζουμε στην γάστρα μέσα στο είδη υπάρχων ζουμί.
Σε ένα μπλέντερ κόβουμε τις 4 ντομάτες και το κρεμμύδι και το ρίχνουμε κι αυτό στη γάστρα.

Ανακατεύουμε τον πελτέ με ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε κι αυτό.

Ρίχνουμε την ζάχαρη και βάζουμε το φαΐ στο φούρνο ( εγώ το ψήνω σε πέτρινο φούρνο) για μία ώρα και το τσεκάρουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας . Αν όχι το αφήνουμε άλλη μισή ώρα.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια για να μην λιώσουν και τις ροδίζουμε κι αυτές στο τηγάνι για λίγο.

Έπειτα τις ρίχνουμε στο κρέας και κουνάμε τη γάστρα για να ανακατευτούν. Ψήνουμε ακόμα 20 λεπτά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην λιώσουν οι μελιτζάνες.

Σερβίρουμε το πιάτο με το φαγητό και για ένα δροσιστικό συνοδευτικό κόβουμε μια ντομάτα από πάνω κι αδειάζουμε το εσωτερικό της σε ένα πιατάκι, κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια λίγο αγγουράκι, λίγη ντομάτα και λίγο αγγουράκι τουρσί ή κάπαρη. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε την ντομάτα και περιχύνουμε με σος από γιαούρτι, μουστάρδα και μια σταγόνα κέτσαπ.

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.